Her işin yapıldığı yerde ya ortaklık vardır ya düşük maaş. Düşük maaş şu açıdan, iş çok yıpratır, onun karşılığı o maaş olmaz. Yoksa her işin yapıldığı yerde o işlerden birinin çok iyi yapılması zaten beklenmez.

Yine de şöyle bakalım; işyeri nedir, ne iş üretir bilmiyorum ama sketchup ile modelleme yapıyorum diyorsunuz. En azından üretim ya da ürün satışı yapan bir yer diyelim; değilse bunu yok sayın... Öyle ise, yani herçekten 3d modelleme ihtiyacı olan bir işyeri ise sizin orada asistan olarak alacağınız para minimum 3.500 lira olmalı. Uzman olarak ise işe ve uzmanlığa göre ucu açık. Sadece web sitesi+9Sosyal Medya vs olsa, minimum 3.000 lira. Bunun üzerine diğer hizmetleri de aranızdaki "sıcak ilişki"ye binaen yardımcı olmak için yaptığınızı var sayalım. 3.500 + sosyal imkanlar + ulaşım vs olursa en azından kafanız biraz daha rahat olur. Yoksa dediğim gibi, o kadar kalem işn yarım yamalak bile olması bir kişide olması, o kişiyi çok yıpratır.

---
Ekleme: Alttaki arkadaş güzel sormuş. Ben de rakam yazmadan evvel ister istemez şube bilgisine baktım, İstanbul'a göre yazdım ama zaten daha aşağısı da olmaz.