Hocam merhabalar,
Yaklaşık olarak 2006 yılından itibaren dijital sektördeyim. Yaklaşık 2010 yılından itibaren ise bu işin hem operasyon hem de yönetim kısmında yer alıyorum.
İster istemez bu süreçte girişimcilik dünyasında da yer almak durumundayım. özellikle son 3 girişimimizin global olarak gösterdiği başarılarla birlikte birçok deneyim elde ettim.
Bu deneyimlerimi de zaman zaman çeşitli mecralarda, eğitimlerde, podcastlerde, ektinliklerde, üniversite eğitimlerinde eğitmen / mentor olarak paylaşıyorum.
Öncelikle şunu belirtiyim. Melek yatırımcı yoktur. Yatırımcı vardır.
Yatırımcıların baz aldığı belli başlı kriterler vardır ve bunları yatırım süresince haftalarca / aylarca / bazen yılı bulabilecek şekilde analiz / takip ederler, akabinde yatırımlarını yapma kararı alırlar.
Ama bunların arasında en önemlisi, yatırımcılar bilinenin aksine, fikre veyahut projeye yatırım yapmazlar genelde.
Yatırımcılar, ''kişiye'' ''karaktere'' yatırım yaparlar.
Bir söz vardır girişimcilik dünyasında, şirkete yeni bir yatırımcı alıyorsan eğer o senin aynı yatağı paylaştığın eşindir aynı zamanda.
İnsanın da bu kişilik veyahut karakterini belli bir düzeye getirmesi / somutlaştırması gerekmektedir.
''ben çok iyi birisiyim'' şeklinde bir düşünce ile asla yatırım alamazsınız.
Çok iyi birisi olduğunuzu şu ana kadar yaptıklarınız, çıktılarınız, başarılarınız, eski çalışma arkadaşları veyahut sektörünüzün önde gelen isimleri tarafından tescillenmesi / paylaşılması / ifade edilmesi gerekiyor.
Bu referansları olan birisiyseniz eğer nerede/nasıl yatırımcı bulabileceğiniz konusunda sizlere yardımcı olabilirim.