Merhaba arkadaşlar şuanda unity ile bir oyun geliştiriyorum ve bir yerde takıldım kaldım lütfen yardım edermisiniz

Şimdi oyunumda kartlarım var ve bu kartlar var kartlar defans ortasaha forvet ve kaleci olmak üzere 4 kategoriden oluşuyor oyun ilk başladığında defanstan bir kart seçmesinin istiyorum daha sonra sol taraftan (butonlar var) bir aksiyon kartı seçecek ve aksiyon kartın üzerinde 1. 2. ve 3. sevieyelere göre durumlar yazıyor. Oyuncunun seçtiği kartın seviyesine göre aksyion kartında yazan texti ana ekrana yazdırıcam. (yazdırma olayını halledebilirim ) Ve sıra rakibe geçecek rakipte oyuna ilk başladığında defans kartı seçecek ve aynı adımları izleyecek. Bazen aksiyon kartında forvete pas attın yazıyor eğer oyuncu bu kartı seçmişse sıra rakip takıma değil de yine kendisinde kalıcak ve tekrar bir aksiyon kartı seçecek bu şekilde devam edicek. Bazende topu taça attın veya auta göndersin yazıyor eğer bunu da seçmişsse sıra rakibe geçecek.

Bu şekilde bir oyun yapıyorum ve algoritmasını kuramadım. Ve birde bu oyunu online yapmak mı kolay olur offlne yapmak mı? Offline yaparsam oyuncunun her seçtiği kartı hafızada tutup ona göre bilgisayar kart atmasını sağlamam lazım eğer online yaparsamda (pek bir bilgim yok hiç online oyun yapmadım) bana yardımcı olacak arkadaşlar varmı ?