Varlık barışı en iyi seçenek tabi. Bazı daireler kabul edip bazıları reddediyor. Redde dava açmak gerek. Dilekçeyi gidip verin. Çünkü mükellefiyet açtırıp beyan vermek gerekli.
Tesekkurler hocam verdiginiz bilgiler icin, son bir kac sorum var bunlari ozelden sormuyorum ki isine yarayanlar da olabilir
1) sizin varlik barisi konunuzdaki dilekceyi doldurup yazdirarak tebligat gonderen vergi dairesine birakmam yeterli mi? Su ana kadar ne defter tuttum ne vergi verdim ne de muhasebecim var. Yani mukellef olmadim, Bu durumda once bunu halletmem lazim, dogru mudur?
2) 15 gun sure verilmis bu sure zarfinda dilekceyi vermem mi en uygunu olur? Yoksa mufettisle gorustukten sonra herhangi bir seye imza atmadan donup dilekceyi verebilir miyim? Yani mufettis incelemeye basladiginda gec mi olur varlik barisina basvurmak? Cunku 15 gune mukellef olamam sanirim? Yoksa olur muyum? : )
3) inceleme baslasa bile dilekce sonucu olumlu olursa hakli ciktigim icin inceleme sona erdirilir mi?
4)gelecek hafta mukellef oldum diyelim,2017, 18 ve 19 icin gelir beyanini dilekce sonucuna gore mi yapacagim? Yoksa mukellef olur olmaz mi?
Kusura bakmayin kafam cok karisti, toparlayabilirsek cok sevinirim.
yani kisacasi dilekceyi mukellef olmadan verebilir miyim direkt, yoksa once mukellef olup sonra mi dilekceyi vereyim?