Merhaba
R10.net
Bu yazımı altta yer alan linkte geçen yorumlardan dolayı yazdım.
Fakat alttaki konu tek değil. Bunlar gibi onlarca örneğe rastlıyoruz. Fakat artık dayanamadım ve dile getirdim.
https://www.r10.net/proje-gelistirme...er-okusun.html
Konuyu açan arkadaşı tanımıyorum.
@ufukwebmaster; öncelikle kendisine emek harcayarak hazırlamış olduğu içerik için teşekkür ederim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Öncelikle yazmış olduğum içerikte neden böyle agresif davrandığımı anlayabilmek için üstte linki yer alan konuda ki yorumları lütfen okuyun.
@ufukwebmaster; Eğer konuyu kaldırmamı talep ederseniz. Konu sizi rahatsız ederse konuyu silebilirim.
Bu yorumlarımı lütfen herkes üzerine alınmasın. Bu yorumu bahsettiğim konunun altına yazdım. Fakat bu durum sadece o konuda değil farklı farklı konularda da çok fazla yapılmaya başlandığı için bura da konu açarak paylaşmak istedim.
Eğer
@Coskun; bey'de bu içeriği silmemi isterse silerim. (Sonuçta forum onun) Fakat insanların birbirine olan üslubuna dikkat etmesi gerektiğini düşündüğüm için paylaşıyorum.
Burası inci sözlük değil. Forum sitesidir. Forum sitesi paylaşım yapılmak için kurulmuş platformlardır. "
Anlamak için değil cevap vermek için dinliyoruz." diye bir söz var tamda bu durumla örtüşmekte
. R10'un hatta genel olarak toplumumuzun en önemli problemlerinden biri haline geldi bu durum. Değer katmak yerine yapılan emeği dalgaya almak. Yazılan içerikte emek var içeriğe yapılan yorumda ne bir anlam ne bir katkı nede diğer forum üyelerine katma değer sağlayacak fayda. Herşeyin en iyisini ben bilirimcilikten başkası bana fayda sağlayamaz tek değerli benim mantığından vazgeçin. Foruma veya insanlara katkı sağlayacak en ufak emek hepimiz için oldukça önemli olması gerekiyor.
Bu saçma sapan yorumlar emek verip içerik yazan insanların motivasyonunu emin olun bozuyor. Sizler emek nedir bilmediğiniz için anlatmak istedim. Bu şekilde devam ederse insanlar bu forum sitesine paylaşım yapmak için emek harcamaz. Forumu büyüten üyelerin kaliteli paylaşımlarıdır. Herşeyi emek harcamadan kazanmak isteyen toplum haline geldik. Öğrenmeyi emek harcamadan, para kazanmayı emek harcamadan, Mevki sahibi olmayı emek harcamadan. bedava peynir sadece fare kapanında olur.
Bu forumun Türkiye'nin en büyük forum sitelerinden biri olmasını sağlayan etken maddelerden biri de insanlara fayda sağlayan kaliteli içeriklerin üretilmesi. Yeter artık konular size hitap etmiyorsa sadece post kasmak için beğeni almak için ne içeriği yazana katkı sağlamayacak ne de diğer forum üyelerine katkı sağlamayacak saçmalamaları bırakın.
İçeriği geliştirmek için yapılan yapıcı eleştirilere hiç bir lafım yok. Tam tersine içeriği yazan kişinin bir sonraki makalesinde daha kaliteli daha okunabilir içerik hazırlamasını sağlar. Ama yapmış olduğunuz içi boş yorumları karşınızda ki kişiyi düşünerek yapın. Kendinizi geliştirmek umrunuzda olmayabilir, geliştirmek isteyen kişiler yada farklı bakış açılarını da görmek isteyenlere engel olmayın. Paylaşım yapanların içerik hazırlama hevesini kırmayın.
Sadece bu konu üzerinde konuşmuyorum. Aile diye tabir ettiğimiz forum sitemizde bu durumları aşırı derece de yaşamaya başladık. Lütfen enerjinizi, trol ihtiyacınızı sözlük sitelerinde atın.
Eskiden beri forum kültürü olan insanlar bilir post kasmak için paylaşımların altına emeğiniz için teşekkürler yazılırdı. Şimdi ise gereksiz, okumadım, zaaaa, gibi kimseye en ufak fayda sağlamayan cümle bile diyemeyeceğim saçmalıklar yazılıyor.
Gerçekten kendinize değer katın. Ben ülkemin insanlarının kendilerine değer katmasını gerçekten çok istiyorum. Bu ülkemizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Ama kendinize değer katma okumaya bile üşenerek yapılmaz. Hadi okumadınız okumaya değer bulmadınız. O zaman çekin gidin başka size hitap eden konulara forumda envai çeşit kategoriler var oraya da sırf eleştirmek için gitmeyin. Orada da okumaya üşenmeyin. Yada sadece "goygoy" yapmak için gitmeyin. Eğlenmek için kategori de var. Maxigeyikte takılın gerekirse oradan hiç çıkmayın. İnsanlar sizlerin yüzünden Paylaşım forumlarında paylaşım yapmaktan çekinir hale geldi. Sonrada diyoruz ki eskiden
r10.net birbirine daha fazla yardım ederdi artık herşey parayla yapılmaya başlandı diye şikayet ediyoruz. İnsanların hem ücretsiz fayda sağlamasını değer katmasını istiyoruz. Hemde hiç bir anlamı olmayan eleştirilere maruz bırakıyoruz. Bu adam enayimi niye sana ücret ödemeden değer katsın o zaman.
Tekrar ediyorum. Bu eleştirim sadece bu posttaki yorumlar baz alınarak yapılmadı. R10.net'te hatta diğer birçok online platformlarda aşırı sıklıkla kendimize yapılmasını hoşlanmadığımız her hareketi başkasına yapabilme lüksümüz varmış gibi zannettiğimiz için yapmış bulunuyorum.
Herşey online olduğu için insanlar yanınızda olmadığı için bu cesarete sahip olmayın. Yanınızdayken yapamayacağınız absürt veya aşağılayıcı yorumları uzakta diye yapmayın.
Not:
Paylaşımı yapan arkadaş tembellik konusunda o kadar haklı ki birisi ne yorum yapıyorsa sonrasında gelen kişiler beynini yorup uğraşmıyor bile bir önceki yorumu evirip çevirip aynısını yazıyor, sonra emek harcanıp yazılmış makaleyi eleştiriyor. Sadece sürü psikolojisi ile hareket ediyorlar.
HERKES ÜSTÜNE ALINMASIN ...