Defalarca girdim rinoplasti ameliyatlarına. Çok gördüm yani.
Yapılan işlem burun kemiğinin kırılarak şeklini tutacak şekilde sargılanıp kaynaşmasını beklemek diyebiliriz kısaca.
18 yaşından küçüklerde yapıyorlar mıydı tam hatırlamıyorum. Fakat burunun eski haline dönmesi söz konusu değil.Çünkü kemik yeniden kaynaşıyor.
Ameliyat 1 saat sürse bile kolay bir ameliyat olduğunu söyleyemem cerrah için. Meşakatli bir iş. Cerrah çok dikkatli seçilmeli. Burun deliğinizin ortasında kalıp ağza doğru uzanan kısımdaki deri bir miktar kaldırılarak üst kemiğe ulaştırılıyor sonrasında orda dikiş oluyor yani iz kalmıyor.O konudan iyi fakat ameliyat sonrası burun deliklerinize şekil bozulmaması açısından tampon yerleştiriliyor.Eskiden spanç kullanılırken şuan çok ilerlemiş tamponlar kullanılıyor bir nebze rahatlatıyor hastayı. Tabi burundan nefes alma biraz zor tamponlar çıkana kadar.
1 hafta kadar yeme içme konusunda sıkıntı çekebilme ihtimaliniz var sonrasında rahat. Bazen bu tip sadece estetik gibi görünen ameliyatlar burun kemiği düzeltildiği için nefes almada ve normal hayatta kolaylaştırma sağlayabiliyor. Cerrahlar inceledikten sonra görebiliyor sorunu.Sadece estetik kaygılarla istenilen ameliyatlarda cerrahların bir tepkisi oluyor fakat.Gereksiz bulabiliyorlar tabi bu duruma bağlı.

Yani çok fazla bir sorun yoksa olmanızı önermem. Ameliyat ücretli zaten belirli bir miktarını ödemek zorundasınız devlet hastanesi olsa dahi.