Lütfen yaşanmış kötü olaylardan çabuk etkileniyorsanız okumayın.
Bugün YouTube ana sayfama bir video düştü ve durdurup yüklenen ilk videodan itibaren hepsini izledim.
Kanal sahibinin anlattığına göre;
''Şimdi İskender Abinin hayat hikayesinden bahsedeyim
İskender Abi 1946 doğumlu, Balıkesirli, kendisi Alevidir, İzmir Karşıyaka kolej mezunu üniversite terk 3 yabancı dil bilmektedir. Evliydi iki oğlu varmış 68 ve 70 doğumlu biri Ahmet diğeri Ali Haydar. Eşinin ismi Ayşe eşi Afyon Emirdağlıymış bi süre Balıkesir merkezde bakkal dükkanı işletmiş daha sonra eşiyle birlikte iki yıl İstanbul'da yaşamış.
80 olaylarında birçok kez hapse girmiş sağ-sol olaylarından dolayı hapiste çok işkence yapılmış hayalarından dahi elektrik verilmiş orada beyninden bi darbe almış akli yönden daha sonra annesiyle tartışmış anneside diğer odaya gidip kendini asmış.
Onu öyle görünce akli dengesini yitirmiş kendini suçlu hissedip kendini dağa vurmuş dağda aksamları ANAAAAA diye bi bağırırmış köy inlermiş sesinden. Sonra eşi de terk etmiş onu çocuklarını alıp Belçika'ya yerleşmiş daha sonra çocukları birkaç kez gelmişler yanına götürmek istemişler gitmemiş
İnsanlara küsmüş ve 40 yıldır dağda yaşamaktadır 35 yıl eski bi maden ocağında kalmış orası göçünce videoda görülen kendini bi kovuk yanına taş duvar örmüş ve bi 6 yılda orada yaşamış üstü açık içerisi 1 metre kare ya var ya yok.
1 yıldırda kaymakamlık sosyal yardımlaşmanın yapmış olduğu barakada yasamaktadır ilk etapta oraya da girmek istememiştir ama rica ettik artık orada yaşıyor.
Eski mağarasının duvarını tekrar oraya girmesin diye çobanlar yıkmış eski mağarasında sürekli diz çöküp oturmaktan diz kapaklarında sorun oluşmuş galiba ama şuan ayağa kalkmaya başladı ve başka bi yerde kesinlikle yaşamak istemiyor. Burası benim yuvam ben burada mutluyum diyor.
Onu oradan indirmek için kimler kimler girdi devreye vaktinde Cüneyt Arkın, Babacan programına çekim yaptı onunla Türkan Şoray geldi Samanyolundaki maceracı Saadettin Teksoy ve bir çok TV çekim yaptı huzur evine yatırmak istediler kesinlikle gitmek istemedi zorla götürürseniz orda intihar ederim öldürürüm kendimi diyor. Köy içinde de kesinlikle yaşamak istemiyor beton evlerde bana yaşam hakkı yok diyor.
İskender Abinin hayatı böyle tam bir dram ama İskender Abinin akli dengesi yerinde olmasada zehir gibi hafızası var sohbeti çok güzel ama eski hayatından kesinlikle bahsetmek istemiyor. Herkesten Allah razı olsun, ön yargısız iyi niyetli yorum yapan dostlara çoook teşekkürler...
Bu arada benim İskender Abiyle bi yakınlığım yoktur ben komşu köydenim İskender Abiye karşı insanlık ve komşuluk görevimi yerine getiriyorum hepsi bu''
Dünyanın dört bir yanından bu abiye yardım yapılıyor. Bildiğim kadarıyla herhangi bir para ihtiyacı şu anda yok ( 1 yıl yetecek kadar parası vardı sanırım, yaşanan bazı olaylardan sonra paralar hayırseverlere geri dağıtılmadıysa )
Parantez içindeki 'bazı olaylar'dan kastım kanal sahibi artık İskender Abinin yanına gidemeyeceğini duyurmuş 21 Şubat'ta. Çevre köylerden tehdit almış.
Biz bakarız filan demişler ama dün yayınlanan videoda, uzun süre sonra kanal sahibi İskender Abinin yanına gidince adam nasıl seviniyor.
1 gram ekmeğim kalmadı, gelen giden yok diyor.
Kanal sahibinin morale ve motivasyona ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum konuyu
Son video:
https://www.youtube.com/watch?v=ernOvj0oleA
Kanal linki:
https://www.youtube.com/channel/UC4C...94-IMPg/videos