magos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dünyanın her yerinde ingilizce konuşulabiliyor hocam. ingilizce sitenin barındığı sunucu illa amerikada olacak diye bir şey mi var ki. şu an bağlandığımız yabancı bir site abd'de barınıyor diye mi çabuk açılıyor veya abd'deki sunucuda olan bir siteye ingiltereden giren adam aynı sorunu yaşamıyor mu. biz mi büyütüyoruz kafamızda acaba
sonuç direk evet.
şöyle düşünün.

istanbuldan ankaraya otobandan 400km yol.
istanbuldan almanyaya 2300km
istanbuldan amerikaya 10bin km

-sayıları salladım-

bu yollarda milisaniye civarında iyileştirmelere kafa yorduğunuzu düşünün ISP olarak.

örneğin Türk Telekom un yurtdışı bacağının bir kapasitesi var.

Amerika ile Avrupa arasındaki fiber hattın da kalitesine göre siz bir siteyi açarken browserda, data gidip gelene kadar arada yüzlerce network cihazı üzerinden geçip yönlenir geliyor.

Cyrax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sonuç direk evet.
şöyle düşünün.

istanbuldan ankaraya otobandan 400km yol.
istanbuldan almanyaya 2300km
istanbuldan amerikaya 10bin km

-sayıları salladım-

bu yollarda milisaniye civarında iyileştirmelere kafa yorduğunuzu düşünün ISP olarak.

örneğin Türk Telekom un yurtdışı bacağının bir kapasitesi var.

Amerika ile Avrupa arasındaki fiber hattın da kalitesine göre siz bir siteyi açarken browserda, data gidip gelene kadar arada yüzlerce network cihazı üzerinden geçip yönlenir geliyor.
TR’nin yurt dışı hat kalitesi iyi olsaydı TR serverda barındırdığınızda problem olarak görmezdik. Abdye hitap eden bir sitenin İngilterede, Almanyada, Hollanda daki dc lerde barınması sorun olmadığı gibi. Özetle arkadaşlar Google açısındanda, kullanıcı açısından da site hızı çok önemlidir. Mobilden giriş oranı %70lere çıkmış durumda ve eğer bir kişi mobil cihazdanlinke tıkladığı andan itibaren 2 saniye içinde ilk görsel/metin yüklenmesi olmuyorsa ilk 5 saniye içinde site tamamen yüklenmiyorsa içeriğe erişemiyorsa kullanıcı geri çıkıyor yani para kaybediyorsunuz.hosting vps dedike lokasyonunun dışında kullandığınız yazılım altyapınız ve sitenizin optimizasyonu da aşırı önemli. Bu olay 2015ten beri çok önemli. Mobilden yazdım. hatalar olabilir