Eğer hız arıyorsan golang backend react frontend canavar oluyor hocam. bir de dbms olarak mongodb kullandın mı tadından yenmez
Tam bir 2020 yol haritası yapmışsın hocam ama hiçbiri ile tecrübem yok
Backend node.js araştırabilirsiniz.
Hocam bana zor geldi biraz nodejs backend, asıl proje php'ydi, yanında aynı veritabanını kullanan php ile beraber çalışacak bir nodejs sayfası yapacaktım, çok saçma bir karışım oldu, olmayınca bıraktım bende.
Php codeingter, büyük projelerde aspnet ve biraz paraya kıyıyoruz😂
Codeigniter benim de ilgimi çekiyor ama böyle nasıl deyim hocam, önyargı tabiki benimki ama, laravel windows 10, codeigniter windows xp gibi gözümde misal. İkisinin de fanboyu değilim ama sanki codeigniter daha eski, daha yaşlı bir hava veriyor bana.
Uzun süredir dotnet ailesi ile geliştirme yapan biri olarak.
MVC, yapısı
ASP.NET ' e özel bir durum değildir ama Microsoft tarafından desteklenen ve önerilen ve önem verdiği bir yazılım şemasıdır ama gözünüze güzel geldi diye öğrenmeniz amatör bir yaklaşım olur. Çünkü MVC genellikle basit girişimlerde veya 1-2 kişilik takımların kullandığı bir tarzda geliştirme değildir. Genellikle büyük ve gelişmiş yazılımların ve firmaların kullanması bunu kişisel istekler için öğrenmek ve kullanmak hem sizi yoracak ve projelerinizde gereksiz bir şema mimarisi kullanmış olacaksınız.
Hantallık konusuna gelecek olur isek. Tamamen aklınızda bir ön yargı oluşmuş. Net bir cevap ister iseniz dotnet tarafı PHP ve türevlerinden çok daha stabil ve temelden Object Oriented Programming ilkelerine göre geliştirme yaptığınız için ve sürdürüle bilirlik acısından çok daha iyidir diye biliriz.
Basit bir blog sayfası yapmak için hangi bir der iseniz burada dotnet tarafına bakmanız saçma olur zaten. Bana ne yapmak istediğinizi ve varmak istediğiniz yeri söyler iseniz daha net cevaplar verebilirim.
Kolay gelmesi dileği ile.
Hocam konuda bahsettiğim gibi frontend ile uğraşıyorum, bazen dediğin gibi blog scriptleri, haber scriptleri, tarayıcı tabanlı clickbased oyunlar, farklı fikirlerim oluyor ayrıca, bunların arayüzünü diyelim ki boş zaman buldum kodladım, ah bir de işlevi olsun dediğim zaman PHP kullanıyorum ama tam bir yazılım mimarisine sahip olmadığım için kodlarım pek güzel görünmüyor. Özellikle laravel'i gördükten sonra benim php kodları biraz kötü göründü. Backend bilgim de zayıf olduğu için mvc yapısına sahip dillerle sanki daha oturaklı kod yazdığımı hissettim.
Ama kod yazarken işin hızlı bitmesi, çalıştığım işi örneğin blog scripti yazdım sattım, alan adamın ilerde bir özellik falan değiştirme&eklettirme yaptırmak istediğinde dosyaları herhangi bir yazılımcıya vererek kolaylıkla düzenleyebilmesi falan önemli.
Misal ben blog kodladım, sattım, adam edit yapmaya yazılımcı bulamıyor, yazılımcı kodu beğenmeyip bu işi yapmam diyor falan o olmaz işte.