Son mesajınızı baz alarak konuşuyorum; Bilgisayar konusunda iPhone/Android çatışması gibi bir durum var.
Monster alırsanız:
- Windows kullanacaksanız, bilgisayarın nasıl performanslı çalışacağı çoğu zaman sizin yapacağınız işlemlere göre olacak. Crack, virüs vs. bulaştırırsanız pert olur, temiz kullanırsanız baya bir süre götürür.
- Monster bilgisayarda Apple'a oranla harici bir ekran kartı olduğu için oyunlarda da sıkıntı çekmezsiniz.
Apple alırsanız:
- macOS son sürümü çalıştıran bir bilgisayar alıyorsanız, işletim sistemi performansında %99 oranla kararsızlık olmayacaktır.
Daha açık söylemek gerekirse, yıllardır Windows kullanan biri olarak, bir anda macOS'a geçince bir afallama dönemi oluyor. Bu tamamen alışkanlık. Windows'tan bir eksisi yok, artısı var öyle diyeyim.
Zamanla bunu görüyorsunuz. İlk 3-4 ay'ı atlatabilirseniz (benim alışma sürecim bu zaman zarfındaydı), macintosh sizi daha çok memnun edecektir. Ayrıca macOS sistemine Parallels Desktop kurarsanız, Windows'un tüm fonksiyonlarını sanal makina deneyiminin zirvesinde macintosh'a aktarabilirsiniz. Windows'ta olan güzel özellik/küçük programlardan da mahrum kalmazsınız.
Mutlaka! Depolama biriminin SSD olmasına dikkat edin. RAM miktarı da iyi düzeyde olsun, 8-16 GB gibi.