Senle bunun tartışmasını sabaha kadar yaparım, evet şuan vBulletin 3.8.x serisi olan bir forum kullanıyoruz fakat karıştırdığın nokta r10 yıllardır sadece r10a özel modifikasyonlarla inşaa edilmiş bir site. O yüzden gözümüze batmıyor bu kadar geniş çaplı imkanlara, zamana ve teknik bilgiye sahipsen vBulletin değil smfde de büyük şeyler başarabilirsin
Kaldı ki vbulletin.org'un bile sinek avladığı dönemde dünya üzerinde vBulletin nasıl popüler anlayamadım farklı dünyalardayız sanırım? vBulletin'in önüne bırak xenforoyu, discourse ve flarumu bile yazarım

XenForo vbulletin'in çok ötesi bir seviyede şuan.
Doğru vbulletin bir dönem alanında tekti ama devirde değişti.
Hocam onu kendi yolundan ınandıgı doğrudan asla saptıramassın hiç uğraşma he de geç ben oyle yapıyorum. biz sankı vbulletının ne oldugunu bılmıyoruz kullanmadık haberımız yok 2006 tan beri vbulletın kullanıyorum 3 ay once XF ya gectım. vbulletının yapması gerekenı r10 kendı sıtesı ıcın yaptı ve gayet de basarılı bır ıs cıkardı ınsanlar r10 u vbulletın 3xi kurdu 4-5 tane eklentı ekledı 4-5 de tema duzenlemesı felan yaptı sanıyor. alakası yok stabıl sorunsuz olacak sekılde gelıstırdıler. yoksa boyle buyuk bir forumda vbulletın ıle asla ayakta kalamazlardı.