Bildiğiniz üzere sınır kapılarımızı açtık ve isteyen mültecilerin gitmelerine izin verdik. Ancak normal olarak Yunanistan'ın kapıları açmaya niyeti yok. Biraz önce bbc türkçe de bir video izledim ve acıdım doğrusu.. Buyurun o video

https://www.youtube.com/watch?v=7ZyomOoJAmM

Forumda çeşitli konularda da birkaç defa Yunanistan'ın gerekirse yaylım ateşi açacağını ancak yinede serbestçe insanları içeri almayacağını söylemiştim. Ve yine söylüyorum insanlar 1 ay mücadele edecekler kapılar açık olduğu sürece ama küçük sayılarda başaranlar dışında hepsi geri dönecek. Ki videoda da dönmeye bağlayanların olduğu da görülüyor. Diğer taraftan Yunan askeri en azından benim beklediğimden çok daha kansız çıktı. İnsanları izin vermiş gibi içeri alıp paralarını cep telefonlarını vs ne bulurlarsa soyup tekrar Türkiye'ye gönderiyorlar. Cidden first class .... çıktı adamlar.. Nokta noktaları siz hayal gücünüze göre doldurun ben ban yememek için boş geçiyorum.. Bu arada minik Menice için gerçekten çok üzüldüm. Edirne'de felan yaşıyor olsam inanın şuan yola çıkmıştım o ufaklığı karmaşadan çıkarıp ailesinden bir haber alana kadar misafir etmek için..

Evet mülteci meselesi Türkiye için bir sorundur hem de ciddi bir sorun.. Ama bir yerlerde bir şeyler ters gidiyorsa asla tek bir sebebi yoktur. Geçtiğimiz günlerde yine bir bbc videosunda bir mültecinin Almanaya'da yaşayan arkadaşları hakkında söylediklerini duymuştum. 6 yıl önce gittiler orada Almaca öğrendiler üniversiteyi bitirdiler vs vs. yani alman toplumunun bir parçası olmayı başarmışlar. Bizdekiler niye çoğunlukla öyle değil? Çünkü biz Almanya gibi karpuz misali kan kırmızılarını seçmedik ya da seçemedik. Eğitimlisini eğitimsizini, zenginini fakirini, kapkaçısını öğretmenini hepsini aldık.. Almakta zorundaydık belki ama Türkiye'deki yaşamlarında onları çok kontrolsüz bıraktığımız sanırım inkar edilemez.

Genel olarak Türk halkı neden mültecileri sevmiyor? Benim gözümde çok belirgin iki sebebi var bu işin.

En çok göze batan toplum içinde özellikle bazı gençlerinin son derece terbiyesiz, ahlaksız misafir olduğunun hiç ama hiç bilincinde olmayan hal hareketleri, yaşam tarzları, üslupları vs. vs. Bu maddenin altını doldurmaya kalksak kağıt yetiştiremeyiz.
İkicisi ve en önemlisi ise direk ve ya dolaylı yollardan ekonomiye verdikleri ciddi zarar.

Bu siyasi oyun bitip kapılar yeniden kapanınca onlar da şehirlere geri dönecekler.. Zaten gördüğüm kadarı ile gitmeye çalışanlar da o kadar önemsenecek rakamlar değil gibi. Bir şey gün gibi ortada ki bu insanlar gitmeyecek ve tavşan gibi de üremeye devam edecekler. Hiç anlamadığım bir şekilde ne kadar sefil durumda olurlarsa olsunlar dünyaya yeni çocuklar getirmekten hiç çekinmiyorlar. Ülkelerinde huzur ortamı olsa bile emin olun çok çok ciddi rakamlar terk etmeyecektir Türkiye'yi onlar artık bu ülkenin vatandaşları hoşumuza gitse de gitmese de bu durum böyle.

Türkiye'nin artık bu insanları bir şekilde topluma kazandırması gerekli.. Ancak burada kastım girip bir işte çalışması değil ahlaki ve kültürel olarak kazanılması gerekli yada madalyonun diğer yüzünden bakarsak eğer asimile etmeliyiz. Böyle deyince çirkin göründüğünün farkındayım ama gerçek bu. Şuanki anlayışları ile onlar Türkiye'yi Türk insanları onları kabullenip benimsemeyecek.

Allah yardımcıları olsun hem onların hem ülkemizin.. Yoksa gelecekte çok daha ciddi sorunlar bu ülkeyi bekler..