Eğer bir kurumda yazılım yazmıyorsanız framework kullanımına gerek olduğunu düşünmüyorum.Ancak buradaki kastım spagetti kod değildir, örneğin gidersiniz Twig, Symfony Routing kullanırsınız, Doctrine DBAL kullanırsınız, işinize yarayan componentleri projenize eklersiniz ve projenizin getirdiği standartlara göre bunu Github vasıtasıyla daha da büyütebilirsiniz.Neden Zend, Laravel veya Symfony ile kendini sınırlayayım ki? Hepsinden birer parça alıp kullanım kolaylığına, hızına, güvenliğine göre projeme adapte etsem daha iyi değil mi? Ama her şeyi kendim yazarım kafasında olan insanları da anlamak güç, Github'ta örneğin uzunca bir süre bunun üzerine çalışılmış bir şey varsa onu dahil ederim.
Yani anlatmaya çalıştığım şey bir iş yerinde ekiple iş yapıyorsanız ve sizden sonrakiler düşünüyorsanız evet framework.Ancak siz proje yapıp bunu satacaksanız ve projenizi daha esnek kılmak istiyorsanız Component sistemi kullanın, neden insanları Php içinde onu kullanıyor bunu kullanamıyor diye sınıflandırıyorsunuz ki? Bence burada spagetti ve framework adında iki sınıf yok üç sınıf var: Spagetti, Framework ve Çoklu-Framework.Ayrıca şöyle de bir şey var tek bir framework kullananlar genelde framework yapısını savunmuyor ki Laravel'i savunuyor.Halbuki bir Symfony veya Zend değil Laravel.