Seni çok iyi anlıyorum. Düşüncenide desteklediğimi baştan belirtmek istiyorum. Dediğin gibi think tank ve buna benzer birçok kavram gelişmemiş. Senin hevesini kırmak değil niyetim ve tüm bu dediklerim kendi düşüncem ancak farz edelim bir ofis tuttunuz herhangi bir yerde en basitinden bağlı olduğun belediye görevlileri senden ruhsat soracaktır. Gelde anlat Think tank'i anlamayacaklar. Kendi bildiklerini okuyacaklar. Sana vergi kaydı falan sorarlar. Tüm bu olumsuz ihtimalleri bir kenara koyarsak düşündüğün şeyin gerçekten ülkemizin çok ihtiyacı olan şeylerden bir tanesi. Bence yapabilirsen üniversite içerisinde adım atmaya başla yada üniversitenin teknokenti ile görüş yardımcı olabilirler. Bizim ufak bir projemiz vardı sağolsunlar hevesimiz kırmamak adına bize geçici bir ofis tahsis etmişlerdi. Ofis olmasa bile konferans salonlarını ücretsiz kullanıma açabilirler yeterki kendini iyi ifade et onlara ne yapmak istediğini anlasınlar. Tekno kent yöneticileri yenilikçi şeyleri desteklerler. Kim bilir belki ülkede eğitim için yeni bir kavramın öncüsü olursun
Belediyelerin ofislere ruhsat sorma yetkisi yok. "İşyeri" yani örneğin banka şubesi, kasap, manav, emlakçı vb. olunduğu takdirde belediyeden ruhsat almak gerekiyor. Ama "ofis" için böyle bir zorunluluk yok.