Selamlar,
Programcıların bildiği üzere AES şifreleme Rijndael algoritmasına dayanıyor. 256-CBC, 128-CBC ve CBC olmayan birçok türevi olan bir şifreleme türü. Hal böyle olunca aynı sonuçları elde etmek en azından iki farklı dil için biraz zorlaşabiliyor.
Delphi geliştiricilerinin isteği üzerine bir adet kütüphane geliştirdim. Bir alt versiyonu Github hesabımda mevcut.
Buradan ziyaret edebilirsiniz. Bu projede sadece Delphi tarafında şifreleme yapılıp PHP tarafında çözümleme yapılıyordu. İşin takılınan kısmı Delphi tarafında PHP'nin şifrelemiş olduğu veriyi çözümlemekti. Aslında ücretsiz olarak dağıtmayı planlamıştım ama ilk sürümün ücretsiz olmasından dolayı ve kar amacı gütmeden açmış olduğum yazılım topluluğu forumuna(imzam da bulabilirsiniz linkini) destek amacıyla bunu ücretli yapmaya karar verdim. Ücretten kastım 25 TL
Özetlemek gerekirsek; siz bu kütüphaneyi satın aldığınızda topluluğumuza sponsor olmuş oluyor ve sponsor listemizde adınız (varsa siteniz) listeleniyor.
Sponsor listesi için tıklayınız. Aynı zamanda kütüphane işinize yaramış oluyor. Özellikle Delphi yazılımlarında verilerin güvenliği için önemli bir durum olduğunun altını çizmemde fayda var.
Satın alımdan sonra, ödeme kodunu PM olarak veya mail atarak(support@wolcod.com) ilettiğinizde, cevap olarak PHP demosu ve Delphi kütüphane ile demosu birlikte gelecektir.
Satın alım linki
Satın alım sayfasını okuduğunuzda sponsorluk ile ilgili yazıyı görebilirsiniz.
Satın alım sayfası topluluğumuzunda sponsoru aynı zamanda kendime aittir.
Yapmış olduğunuz bağış sunucu ve diğer (çekiliş vb.) masraflara harcanacaktır.
Şimdiden teşekkür eder,
iyi çalışmalar dilerim.