Yazılanları okudum da bir kaç ekleme de ben yapayım dedim;
1 Framework yazan insanlar "yüksek bilgili" kod yazan insanlar degildirler.
2 Yazdıkları framework ler sanıldığı kadar güvenli degildir.
3 Eğer kodu yazan adam kötü bir coder ise framework ile de s.ıp batıracaktır.
4 Bir framework kullanmak sizi iyi coder yapmaz.
5 Bir framework de çıkan bug yüzünden sistemleri dağılan 100lerce site bulabilirsiniz.
6 Her framework güvenlidir diye bir şey yoktur, neticede onları da insanlar yazar.
7 Bir framework ile kod yazdığınız zaman bu yapı sizi hızlandırır, Fakat aynı zamanda üşengeç ve kendini tekrar eden ve dahi bildiklerini çoğunlukla unutan bir yapıya sürükleyebilir.
8 Kodu yazan siz, eğer doğru kod yazmayı biliyorsanız bunu spagetti ( ki genelde aşağılanır ama bir çok yerde framework lerden daha hızlı performans verir) kod ile de yazabilirsiniz.
Son ;
Kodu yazan kişi olarak siz , doğru kodu yazıyorsanız Framework yada spagetti farketmez.
Sizin ne kadar doğru kod yazdığınız konuyu farkettirir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
1 - en azından temeli sağlam paket yönetmeyi bilen frameworkun dayattığı yapıya uyarak daha sağlam temelde ilerler
2 - community'si büyük framework çorbadan daha güvenlidir.
3 - bunun örneğini vermeye gerek yok ne kullanırsa kullansın yazılım biraz yetenek işi
4 - çorba kod yazandan daha değerlidir profesyoneldir en azından
5 - bu konuyu 2. ile birlikte değerlendiriyorum bu gün "Information Security Engineer" diye bir meslek var bu mesleğe yönelen kişiler özellikle açık kodlu herşeye saldırıyorlar sistemde buldukları bug ve açıkları bildirerek CV'lerini dolduruyorlar yani community ne kadar büyükse o kadar çok testlerden geçiyor. Ayrıca composer denen bi nimet var bi zahmet oturup arada bir update çekip paketleri güncelleyin frameworkde bu kadar güvenliğe takıntılı bi insan çorba kodunu nasıl yazıyor acaba kim inceliyor hangi testlerden geçiyor benim çalıştığım firmada phpunit testleri yazılır üzerine test ekibi oturur uçtan uca testlerden geçirir çorba kod nasıl bir testten geçecek kim denetleyecek altyapının güvenliği nasıl sağlanacak? ben güvenlğe dikkat ediyorum deme deme profesyonel hayatta af edersin bi tarafıyla gülerler

6 - yüzlerce hatta binlerce insanın incelemesinden geçer. çorba koddan daha güvenlidir.
7 - frameworklerin asıl çıkış amacı tekrardan kaçarakdüzenli ve sistemli bir şekilde proje geliştirmeyi amaçlar...
8 - hız ve performansa hiç girmeyin sene 2020
ben hala netim spagetti kodu yada kendi yazdığı frameworku savunan bir insan profesyonel ve deneyimli değildir