İyi günler dilerim. Öncelikle bundan yaklaşık 4 ay önce kendim bir bilgisayar toplamıştım onun detayına aşağıda yer vereceğim. "Benim bir bütçem var" diyorsanız size bir taktik vereceğim.
Öncelikle ince hesap veya ona benzer diğer sitelerden, bütçenize uygun bir bilgisayar toplayın. Zaten yukarıdan aşağıya doğru seçenekler bulunacaktır.. ilk seçenekte işaretlediğiniz ürün. Sonraki seçeneklerde önünüze çıkacak ürünlerle uyumlu olacaktır. sistem seçtiğiniz tüm parçaları otomatik olarak uyumlu parçalarla eşleştiriyor. Sizin burada yapmanız gereken tek şey bütçenize uygun seçenekleri seçmeniz. uyum konusunda şüpheniz olmasın. Diyelim ince hesap üzerinden yaptınız bunu. Orada pc parçalarını topladıktan sonra sıra google üzerinde aynı ürünleri indirimli ya da ucuza verenleri bulmak. Dikkat etmeniz gereken husus şu. Bazen aynısı olmayabiliyor marka aynı olması. ürün kodununda aynı olacağı anlamına gelmez. aşağıda belirteceğim. Ürün kodu en önemlisi. yoksa uyumsuz olabilir. incehesap üzerinde seçtiklerinizin aynısını bulmaya çalışın. Daha sonra bulduğunuz ürünleri sepete ekleyin. Birçok ürünü aynı sitede bulamayabilirsiniz. Ben N11. Hepsiburada. VatanBilgisayar. Gittigidiyor gibi farklı sitelerden satın alarak birleştirdim.
Benim topladığım pc 6 Bin civarı tuttu. Ama normal piyasa değeri 8 Bin civarıydı.
İndirimler halen devam ediyor mu bilmiyorum. bir ürünü alırken firma yetkilisine sorduğumda çoğunlukla indirimi ara aylarda uyguluyoruz demişti. yani belki şu an yoktur ama yarın olabilir.
Kasa: Gamemax FC-9290G 6x120mm 6 Fan = 299 TL
Monitör: Acer Nitro QG241 Ybii 23.8 1ms FreeSync FullHD = 699 TL
İşlemci: İntel Core i5 9600KF CPU min. 3.70Ghz = 1355.90 TL
İşlemci Soğutucu: Snowman M200 Combo AMD/İNT = 71.71 TL
Anakart: Asus Prime B365-Plus 2666Mhz = 703 TL
Ekran Kartı: MSI Vga Radeon RX 580 Series Armor 8GB OC DDR 5 256Bit = Media Markt üzerinden almıştım aslında 1429 TL olarak. Sonra Vatan Bilgisayara şans eseri gidip sorduğumda KDV indirimi vardı ve orada 1240 TL'idi Media Markt'dan teslim almamıştım bunun üzerine oradan iade edip Vatandan almıştım.
Power Supply: GameTech GTF-700 700W = 299 TL
SSD: WD Blue 3D Nand m.2 Sata Sdd Disk 1TB = 822 TL
Ram: Crucial 8GB Ballistix Sport LT Gray DDR4 2666Mhz CL16 - 3Ad. 8GB T:24Gb Ram = 360 TL
İstersen benim topladığım gibi toplarsın. İstersen dediğim taktiği uygulayıp kendi bütçene göre ayarlarsın.
Bu kadar detaylı anlatacak kimse yok bu forumda. Bilgisi olanda para istiyor, yazık ki her şeyleri para olmuş.
Yardım edin kelimesinden de anlamıyorlar. Tabii herkesin kendi karakteri. Elimden geldiğince yardımcı olurum sana. Aklına takılan olursa sor kardeşim.
Öncelikle bu kadar ince düşünüp detaylandırdığın için teşekkür ederim tek tek dediğin gibi verdiğin fikri uygulayıp bakacağım iletişim kurarım