Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
munferit imza yetkisi yoksa ortaklarda ( ki yoktur cunku para cekerken bile ikisinin imzasi sart diyorsunuz) o zaman kardesinin ortagi sirketi kefil gosterirken yaptigi suctur. Ama olaylar karisik oldugu icin once sirket olarak borcu karsiya odeyip sonra kardesiniz ortagina dava acacaktir. Ve bidlginiz gibi bu tur davalarin sonuclanmasi seneleri alabilir.

Tabi ben bu konuda profesyonel degilim, sadece fikrimi belirttim.
greyder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ortaklık sözleşmesine bakmak lazım
sözleşmede her ortak münferiden müdür yetkili olabilir,bankadan para çekme istisna tanımlanmış olabilir

diğer ortağın münferit müdür yetkisi varsa ki standart sözleşmeler genelde böyle olur, şirketi borçlandırması yasal oluyor
bu durumda avukatla hareket etmeniz daha doğru olacaktır
delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne yazık ki uzun bir süreç. imza sirkülerinde ve ortaklık evraklarını incelemeden birşey yapmak hata olur. şirketin kaşesiyle senet imzalamak ortakların ikisiyle gerçekleşmeliydi bu şekilde olması suç teşkil eder.

karşı tarafın avukatı kurnazlık yapmış icradan hemen işlem başlatmış. icra tebliğ kağıdını kim almış ne zaman icra açılmış dosyadan bakın.

icra dosyasına acilen gidip dilekçe verin ortaklık belgelerini tek başına imza yetkisi olmadığını belirtin en azından satışı durdurun.

sonra gidip mahkemede ortağa dava açın en kötü ihtimalle tüm şirketin %50 herşeyine el konur. zorlu bir süreç Allah yardım etsin.
Arkadaşlar değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim kardeşme iletiyorum bunları