Kusuruma bakmayın hocam bu tarz konularda biraz üzülüyorum, tabiki dostça konuşuyoruz. Dünya dönüyor ve herkesin yaşamı yavaş yavaş sona eriyor, sonu yakın olan bir dünya için sonu olmayan ahiretimizi yakmak ne kadar doğru? Beni dinleyeceğinizi bilsem sabaha kadar buraya yazartım elbette, ama sanmıyorum. Lütfen bilimle uğraşın ama inancınızı yitirmeyin.
Konumuza gelecek olursak, biz demiri yerden çıkıyor diye biliyoruz değil mi? Peki neden böyle bir ayet var? "Demiri biz indirdik..." (Hadid, 57/25)
Bir videoda bilimin, demirin yerden değilde gökten indirildiğini yeni keşfettiğini söylüyorlardı. Bununla ilgili pek çok yazı mevcut, araştırabilirsiniz. Örneğin; dünya da kendiliğinde oluşamayacak kadar yüksek sıcaklık gerektiren elementlerden olan demir, yüksek sıcaklıkta ki yıldızların içinde oluşmuş ve onların patlamasıyla uzaya dağılmıştır. çok önce ki devirlerde dünyaya çarpan demir kütlesi sayesinde şuan demir dünyada mevcuttur.
Demirin dünyaya uzaydan geldiği gerçeği bilimsel olarak bilinen bir gerçektir ve yukarıda ki ayet ile de desteklenmektedir.
Diyanet İşleri Meali (Yeni)
Andolsun, biz elçilerimizi açık mucizelerle gönderdik ve beraberlerinde kitabı ve mizanı (ölçüyü) indirdik ki, insanlar adaleti yerine getirsinler. Kendisinde müthiş bir güç ve insanlar için birçok faydalar bulunan demiri yarattık (ki insanlar ondan yararlansınlar). Allah da kendisine ve Resûllerine gayba inanarak yardım edecekleri bilsin. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir.
Hocam
bu sayfadan neredeyse tüm mealleri okudum. Kimisi indirdik diye çevirmiş, kimisi yarattık diye.
Andolsun ki biz elçilerimizi, açık açık delillerle gönderdik ve insanların adaleti ayakta tutmaları için, beraberlerinde kitabı ve adalet ölçülerini indirdik. Bir de size içinde müthiş bir güç ve insanlar için birçok faydalar bulunan, demiri kullanma yeteneği bağışladık ki, mü'minler o demirden yaptıkları aletlerle, düşmanlarına karşı savaşsınlar. Bu, Allah'ı görmeden O'nun dinine ve peygamberlerine yardım edenleri ortaya çıkarması içindir. Şüphesiz Allah, üstün ve güçlüdür, çok kuvvetlidir.
Çoğu çeviriyi anlayamıyorum zaten. En iyi kuran çevirisi sanırım Diyanetinki.