Soyle birsey buldum, ilk yil icerisinde gosterilebiliyor diye anladim.
https://www.gib.gov.tr/ise-baslamada...linan-demirbas Konu:İşe başlamadan önce alınan demirbaş
.
.
.
34/1 inci maddesinde ise, yurt içinden sağlanan veya ithal olunan mal ve hizmetlere ait KDV nin, alış faturası veya benzeri vesikalar ve gümrük makbuzu üzerinden ayrıca gösterilmesi ve bu vesikaların kanuni defterlere kaydedilmesi şartıyla indirilebileceği, hüküm altına alınmıştır.
Bu hükümlere göre, indirim hakkı, vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılını aşmamak şartıyla ilgili vesikaların kanuni defterlere kaydedildiği vergilendirme döneminde kullanılabilecektir.
.
.
.
Kaynağa gerek yok hocam.Henüz açılmamış bir firma için vergi usulüne göre gider gösteremezsiniz çünkü o tarihte o şirket kurulu değildi olmayan bir şeyin gideri de olmaz yani oluyor makine alıyorsunuz ama o makineyi şirketinize değil kendinize alıyorsunuz öyle düşünün. Bu tip durumlarda fatura keserseniz %10 oranında Özel Usulsüzlük Cezası alırsınız. Yine en iyi bilgiyi tabi olacağınız vergi dairesinden alabilirsiniz.
Kaynaga gerek var hocam nasil gerek yok

Tahmine ya da hissiyata gore gidersek vergi dairesi tir carpmisa donduruyor adami mazallah. Zaten Bir kac arkadas ta link vermis ben de bir ustte gib.gov.tr de birsey buldum, bilmiyorum gozden kacirdigim bir yer var mi o linkte.