Merhaba arkadaşlar r10.net ailem gibi gördüğümden kardeşimin başına gelenleri anlatmak istiyorum ve nasıl bir yol izlemeliyiz bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
Kardeşim İstanbul Anadolu yakasında eski iş arkadaşıyla birlikte demir çelik üzerine 2017 yılında ortak bir şirket kurdular. Şirket ilk iki yıl çok güzel iş yaptı ve şirket üzerine 2 tane dacia marka sıfır araç alındı geçen yılki inşaat sektöründeki kriz nedeniyle kardeşime sürekli memlekete dönmesi hakkında uyarılar yapıyordum ama ortağını yüz üstü bırakmamak için bugün yarın diyerek bu güne kadar geldiler kardeşim tam olarak kesin dönüş yapacağını ortağına 6 ay öncesinden söyledi bu süre zarfında araçlarının kredisini bitirdiler muhasebecinin bilinçsizliği yüzünden 70 bin tl de vergi borcu çıktı neyse onuda araçları satar öderiz diye düşünürken kardeşimin aracının üzerine haciz geldi hacizin sebebi ise ortağı kardeşimin haberi olmadan ortağı bir arkadaşının 80 bin tl tutarında senetine şirket olarak kefil olmuş bunu kardeşim yeni karşı tarafın avukatından öğrendi şimdi haciz nedeniyle aracını da satamıyor ortağının kefil olduğu adam bugün öderim yarın öderim diyerek oyalıyormuş ortağım dediği kişide artık telefonlara bakmıyor ne yapacağını bilmez halde. Avukatın birine danışmış 35 bin tl istemiş ama sonucun ne olacağına garantide vermiyor kardeşimin ortağına kötü bir şey yapacağından korkuyorum. Şirket %50 ortak bankadan para çekerken dahi ortakların imzası gerekiyor ama ortağı şirket adına bir başkasının senetine kefil olmuş.
Bu konuda kardeşim ne yapmalı arkadaşlar ben yasal yollardan çözeceğine inanıyorum İstanbul Anadolu yakasında işinde uzman avukat tanıdığı olan var mı? varsa bana pm olarak göndermelerini rica ediyorum.