Ne zaman dışa bağımlılığı durduruk kendi ürünlerimizi ürettik her alanda o zaman büyüme başlar.Yenü teknolojiler geliştirip benzersiz ürünler üreterek ise güçlü bir devlet olunur.Tabi bunları yapabilmek için eğitim sistemi bütünüyle elden geçirilmeli.Toplumsal olarak bilinç kazanılmalı ki bu çok zor.Bizim ülkenin özellikle yaşlı kesimi bilinç konusunda çok zayıf kaba tabirle cahil.Siyaset sistemi değişmeli siyasi büyükler daha iyisi ne olabilir diye muhalefet edeceklerine birbirlerini yermekten hakaret etmekten başka bir şey yapmıyorlar.Elin oğlu uzaya araba gönderirken biz üreteceğimiz araba için Çindeki pil fabrikası ile anlaşma peşindeyiz. Tek adam yönetiminden vazgeçilmeli halkın milletin yönetimde söz sahibi olması gerekir.Bugün milyonlarca mülteci benim ülkemdeyse bu benim milletim istediği için değil baştaki adamın istediği içindir.Burada bir yanlışlık var tek adam karar veriyor ceremesinü millet çekiyor ve kimseler de bunu sorgulamıyor sorgulayan azınlık kitle ise cahil büyük kesim tarafından tepkiyle karşılaşıyor.Bilmiyorum ağabey yapılması gereken çok şey var ama yeni nesil daha iyiye gitmesi gereken yerde bataklığın içine çekiliyor.Yapılacak yazılacak çok şey var ama fayda etmiyor