Vergiseldestek1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2018 ortasında başlayıp Kasıım'da yoğunlaşan süreçte 2013-2014-2015-2016-2017 gelirleri incelemeye alındı. Zaten 2013 ün zaman aşımına kısıtlı bir süre kalmıştı... Gönüllü uyum esasları belirlendi uymayanlar 2019 sonunda tekrar müfettiş tarafından çağırıldı... 2020 den önce bitireceğiz dediler,en azından benim takip ettiklerimin hiç biri bitmedi ve 2014 de zaman aşımına uğradı... Henüz 2018 e sıra gelmemişti

Şu aşamada 2019 zaten incelenmesi mümkün değil kesin vergi beyanları şahıs ve şirketler tarafından 2020 mart ve nisan aylarında yapılacak.

Konu ile ilgili ilk yorumum, bu dönem matrah artırımı çıkacağı artık haberlere bile yansımaya başladı. Çağırılan arkadaşların da incelemeye girmeden önce olası çıkacak yasadan faydalanacağını düşünüyorum. Özellikle 2018 ile ilgili incelemeler sonuçsuz kalacaktır, matrah artırımı ile bertaraf edilecektir. Önceki dönemlerde incelemeye alınan arkadaşlarında yetişmesi durumunda matrah artırımından faydalanması mümkündür.
Matrah artırımı çıkması ne demek, açıklayabilirmisiniz?