dll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok ben o yıllar farklı yöntemler kullanmıştım. 2017 de üzerime aldım devam ettim.
Müfettişe dedim yarın geleyim,dedi böyle cok dosya geldi 17 sinden önce verememr andevu dedi.
Neyle ilgili dedim, gizlilik açısından söyleyemem dedi. Senin volkan olduğunu bilemem dedi bana. Bende ısrar etmedim.

Şimdi şirketmi kurduracaklar ? Bir de kdv veya beyanname cezası olacak mı yoksa sadece normal cezalar mı süreç nasıl işliyor.

2018 ortasında başlayıp Kasıım'da yoğunlaşan süreçte 2013-2014-2015-2016-2017 gelirleri incelemeye alındı. Zaten 2013 ün zaman aşımına kısıtlı bir süre kalmıştı... Gönüllü uyum esasları belirlendi uymayanlar 2019 sonunda tekrar müfettiş tarafından çağırıldı... 2020 den önce bitireceğiz dediler,en azından benim takip ettiklerimin hiç biri bitmedi ve 2014 de zaman aşımına uğradı... Henüz 2018 e sıra gelmemişti

Şu aşamada 2019 zaten incelenmesi mümkün değil kesin vergi beyanları şahıs ve şirketler tarafından 2020 mart ve nisan aylarında yapılacak.

Konu ile ilgili ilk yorumum, bu dönem matrah artırımı çıkacağı artık haberlere bile yansımaya başladı. Çağırılan arkadaşların da incelemeye girmeden önce olası çıkacak yasadan faydalanacağını düşünüyorum. Özellikle 2018 ile ilgili incelemeler sonuçsuz kalacaktır, matrah artırımı ile bertaraf edilecektir. Önceki dönemlerde incelemeye alınan arkadaşlarında yetişmesi durumunda matrah artırımından faydalanması mümkündür.