Zorunlu Edit: Web sitesinde aynı mantıkla 3 adet subdomain açtım. 3 subdomainin hiti toplamda 4k ya ulaştı. Gelirimizde kademeli olarak artmaya devam etti. Üniversiteden sevdiğim bir arkadaşıma tüm siteleri hostu ve daha sonradan açtığım sosyal medya hesaplarını sitelerin taslaklarında bulunan 700 içerikle beraber sattım.

• Uzun süredir saçma sapan web sitelerini yapmaya başlıyorum. Hit geldiği zaman tbm düşük kalıyor ve gelir olmuyor.
  • Benim en büyük problemim süreklilik konusunda olduğu için bu konuyu açmaya karar verdim. Güncel tutarak bir günlük oluşturmak istiyorum.
  • Beni yorumsuz bırakmazsanız memnun olurum.
Sitem İle İlgili

Site Kategorisi: Açıklamam yanlış olur ama lüks tüketim ürünleri üzerine bir site (mesela parfüm - saat vs gibi)
Domain tercihi: İkinci kelimeden ana domaini satın aldım. Geçmişi temiz hiç açılmamış mantıklı bir domain oldu. Bu domainden subdomain açtım. Ana domaini htaccess ile subdomaine bağladım. Wordpressi subdomaine kurdum. Yoluma subdomain ile devam edeceğim.

Standart wp eklentilerini kurdum. Yoast, cache enabler, toc+ ve bir de her gün içerik eklemeyi planladığım için zamanlamayı atlamasın diye bir eklentim var adını hatırlamıyorum merak edenler olursa ilave ederim.

İçeriklerim

İçerik konusunda zaman içerisinde öğrendiğim bir takım püf noktaları var onları paylaşacağım.
  • Öncelikle saçma sapan 2.000 kelime içerik gireceğinize mantıklıca yazılmış 250 kelime içerik girin. Çok kelimeli içerik her zaman avantaj sağlamaz.
  • Benim siteme ekleceğim içerikler minimum 1.000 kelime olacak ama çok uzun araştırmalar sonucunda yazdığım için görsellerle desteklenirse siteye girenlerin içeriklerin en azından yarısını okuyacağına inanıyorum.
  • Herkesin yazdığı/baktığı konulara kimsenin bakmadığı bakış açısıyla yazmaya çalışıyorum.
  • Yoastın önerilerine uyuyorum ama doğru anahtar kelime seçemezseniz pek bir faydası olmuyor hatırlatayım.
  • Anahtar kelime ararken neil patel ve wincheri kullanacağım.
Başlayalım

02/03/2020
Sitenin açılışını yaptım. Yukarıda bahsettiğim eklentileri kurdum. Tema olarak Donovan'ı tercih ettim.
  • 4500 kelimelik bir sayfa oluşturdum. Bu sitemin ana çekirdeğini oluşturacak. Webmaster toolsa ekledim ve ilk indexi aldırdım.
  • 1800 kelimelik ilk içeriği oluşturdum. Artık webmasterdan siteye çağırmayacağım. Kendiliğinden index almasını bekleyeceğim.
  • 1300 kelimelik ikinci içeriği ekledim.
Bu günlük bu kadar elimden geldiğince güncel tutmaya çalışacağım. 60 günlük içeriğim yazılmış ve hazır halde bekliyor. Güncel tutmak adına hafta sonları dışında zamanlamayacağım.

03/03/2020
  • 1000 kelimelik bir içerik girildi.
  • 2700 kelimelik bir içerik girildi.
  • 1072 kelimelik bir içerik girildi.