Konfor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki ben size bir soru sorayım bunu ilimi bir kenara koydum bilim olarak anlatın bana.

1) Kainat nasıl oluştu (Öyle saçme sapan rastgele oluştu gibi bir söylem turetmeyin)
2) insan nasıl varoldu?
3) insanin tüm ihtiyaçlarına göre dünya nasıl tasarlandı?
4) Insan vücudundaki organlar nasıl muazzam olarak ayarlanmistir?

Bilimsel olarak nasıl çalıştıklarını değil nasıl varolduklarını ve oluştuklarını yazınız lütfen.
Sana kısa ve net bir yanıt vereceğim.
Sorduğun sorulara seni tatmin edecek bilimsel bir yanıt vermesem bile bu senin iddianı ispatlamaz.

Çünkü bundan 500 sene önce rüzgarın nasıl estiğine dair tatmin edici bir yanıtımız yoktu.
Ve Kuranda şura suresinde ayet var. Rüzgarı durdurduk mu gemiler denizlerde kalır diye.
Bugün rüzgarın nasıl oluştuğunu biliyoruz ve gemiler artık rüzgara muhtac değil rüzgar durdu mu gemiler durmuyor.

Yani bir önceki mesajımda söylediğim şeyi tekrar ediyorum sen anlamamışsın.
Din bilimin açıklayamadığı şeyleri açıklayan kanıtlanamayan yanıtlar ileri sürer ve koşulsuz şartsız inanmanı bekler.
Mesela bilim seni aklına yatmayanı düşünmeye zorlamaz, bilimsel bir bilgi sana doğru gelmezse reddedersin.
Ama din bir pakettir, aklına yatmayanları da kabul etmeye zorlanırsın.

Bilim yeni şeyler açıkladıkça yeni gelişmeler kaydettikçe dinin alanı daralır.
O yüzden bugün bana sorduğun soruların yanıtları gelecekte kısmen ya da tamamen verilebilir.
Tıpkı bundan 500 sene önce sorulan ama yanıtlanamayan bir sürü sorunun yanıtının bugün bilim tarafından verildiği gibi.