Avrupa ülkelerindeki siyasi iktidarlar bu mültecileri göçmenleri kabul ettikleri zaman sandıkta bunun bedelini ödeyeceklerini biliyorlar. Vatandaşlık bilinçleri ve siyasi hesap sorma kültürleri bizden acıda olsa fersah fersah yüksekte bu nedenle AB ülkeleri ülkemize para yardımında bulundu suriye iç savaşı başladığında ülkelerinden çıkan nitelikli insanları avrupa zorluk çıkarmadan kendi bünyesine aldı zaten 2016 senesinde ise almanya 800 bin ile 1 milyon arasında mülteciyi kabul ettiği için merkel son seçimlerde büyük yara aldı.
Avrupa vatandaşları bu insanların gerek kültürel yapıları gerek eğitim seviyeleri nedeni ile ülkelerine entegre olamayacaklarını düşünüyorlar ve onlara göre eğer amaç can korkusu ise türkiyede böyle bir riskleri yok biz bulundukları ülkeye para yardımında bulunuyoruz. Yok eğer amaçları daha refah bir yaşam biçimi için buraya gelmek se bu işler kolay değil diyorlar
ABD meksika sınırına duvar örüyor göçmen olayını engellemek için milyar dolarlık bütçe ayırıyor. Dış dünyada bizim gibi aman ne olacak gelsinler denilmiyor hesap kitap yapıyorlar demografik yapının önceliğine bakılıyor vs vs vs diye uzar
Ben sınırdaki bebek ve çocuklar için üzülüyorum yoksa sınırı geçmek isteyenler ölüm korkusu için oraya gitmek istediklerininin olmadığını hepimiz biliyoruz