okokok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaçak çalışacağın yerde saati 5 dolara çalışacaksın muhtelemen.

Sydney'de ise 9 aylık eğitim 7400 aud ise ucuzmuş bence.

Gittiğinde 2-3 ay iş bulamaycaksın.

Herşeyi hesaba katıp, en kötüsünü düşünüp hesap yap. İyisi olursa ekstra gezersin ama kötüsü olursa zora düşmemiş olursun

En önemlisi kalmak veya yurtdışında iş istiyorsan mutlaka yüksek lisans veya bir mesleki eğitim anlamı öneririm.
Kaçak çalışma fiyatlarının öyle olduğunu bilmiyordum doğrusu onları da derinlemesine araştırmam gerekicek en güzel örneği arkadaşım olucak zaten 2-3 ay sonra detayları alıcam ondan Yurtdışında kalma gibi bir durum olursa tabikide kaçırmam

GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi sana abi nasihatı vereyim

O iş asla hesapladığın gibi olmaz, umulmadık okadar çok giderin olacak ki o para yetmeyecek, rahat iş bulurum deme bulamayabilirsin. En kötü 6 aylık kira ve ortalama yiyecek, ulaşım masraflarının kenarda sende olması gerekiyor. Çok insan bir umutla gidiyor hüsrana uğruyor. Zaten dilin iyi değil herkes sana iş vermeyecek onuda düşün. Avustralyada eskisi gibi değil, eskiden gidenler iş tutturdu, yazılım alanındaysan kanadaya göçmenlik başvurusu yap. Tüm bilgilerini doğru ver emin ol kadifiye elemansın havada kapabilirler.

Göçmen olmazsa şayet ille bu ülkeden kaçacam diyorsan turist vizesiyle kanadaya git 1 hafta kal, sonra en kolay nasıl iltica edebilirsin bana özelden yaz sana bi açıklama yapapacam, onu orada bir hukuk danışmanına ilet 1 haftada oturma iznini alırsın, sonrasıda zamanla gelir
Görüşlerin için teşekkür ederim Evet kötüsünün kötüsünü hesap etmemde fayda var. Kanadayı düşündüm aslında ama ingilizcem belli bir seviyeye gelmeden başvuralarla uğraşmak istemiyorum. Tamam az çok ingilizcemiz var ama özellikle mesleki anlamda çok zorlanırım. İltica durumları sıkıntı diye duymuştum 4-5 sene kadar dönüş yasağı konuluyormuş sanırım. Ama tamamen oradan buradan duyma bilgi araştırmadım.

Ama şunu da dile getirmek istiyorum. Aslında direk gidicem oralarda kalıcam yeter durumu değil. Arada kaldığım için buraya yazıyorum. Yazılım sektöründe üniden sonra 4 seneyi doldurdum ve 15 20 sene daha buna katlanabilir miyim bilmiyorum sürekli bu kafamda dönüp duruyor