ogzhnpyde adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese Merhaba,
Bir arkadaşım araştırıp avusturalyaya dil eğitimine gitmeye karar verdi ben de bunun üzerine araştırdım ve acaba gidebilir miyim diye düşündüm. İlk başta eğitim kalıcak yer vize pasaport ucak biletleri dahil fazla fazla hesaplayarak 45 bin TL gözden çıkarman gerekiyor sonra çalışarak bunu kapatabiliyorsun. Çalışma izni varmış öğrenci vizelerinde neyse..

Size sorum şu ;
Şuan düzenli olarak bir şirkette yazılım uzmanı olarak çalışıyorum. Allaha şükür maaşım fena değil fakat türkiyeden, istanbuldan düşünce tarzımızdan ve iş hayatından ciddi anlamda sıkıldım. Evli değilim çocuğum yok beni bağlayan bir durum yok anlayacağınız. Farklı şeyler arıyorum. Yaşadığımı hissetmek istiyorum keza bu bahsettiklerim bunu sağlıcak mı o da meçhul ama yine de kıytırık bir işte bile çalışsan avusturalya da güzel paralar kazanabiliyorsun. Saatliği 18 ila 25 AUD. Bu paralay gerçekten çok rahat geçinebiliyorsun oralarda. Her şeyi bırakıp 9 aylığına farklı kültür dil ortam artık ne derseniz, gitmeye değer mi ? Döndüğümde dilim hatrı sayılır bir seviyeye gelicek. Yurtdışı yüksek şansım doğacak ve çalışma hayatıma tabikide bu durum artı olarak yansıcak.

Şimdiden görüş ve düşünceleriniz için teşekkür ederim
Şimdi sana abi nasihatı vereyim

O iş asla hesapladığın gibi olmaz, umulmadık okadar çok giderin olacak ki o para yetmeyecek, rahat iş bulurum deme bulamayabilirsin. En kötü 6 aylık kira ve ortalama yiyecek, ulaşım masraflarının kenarda sende olması gerekiyor. Çok insan bir umutla gidiyor hüsrana uğruyor. Zaten dilin iyi değil herkes sana iş vermeyecek onuda düşün. Avustralyada eskisi gibi değil, eskiden gidenler iş tutturdu, yazılım alanındaysan kanadaya göçmenlik başvurusu yap. Tüm bilgilerini doğru ver emin ol kadifiye elemansın havada kapabilirler.

Göçmen olmazsa şayet ille bu ülkeden kaçacam diyorsan turist vizesiyle kanadaya git 1 hafta kal, sonra en kolay nasıl iltica edebilirsin bana özelden yaz sana bi açıklama yapapacam, onu orada bir hukuk danışmanına ilet 1 haftada oturma iznini alırsın, sonrasıda zamanla gelir