ben buna neden karsiyim bilmiyorum. Biz bu insanlari savasmak istemeyen veya savasamayan muhalif olanlar oldugu icin almadik mi? Oralarda bombalarin altinda, savunmadiklari fikirler yuzunden olmesinler diye almadik mi? aldik. simdi bunlar buradan niye cikmak istiyor (ben ciksinlar istiyorum ama) burda herseyleri karsilaniyor. ben burdan kalkip bir ise girisecek olsam bir geziye bir yola gidecek olsam donusumu planliyorum once ona gore plan yapiyorum. Bunlar hic mi planlamadan gidiyor. Orda kizilay v.s. gibi kuruluslar niye yardim ediyor. Bu insanlar ARTIK yardima ihtiyaci olan insanlar degil ki, onlara az da olsa (olabildigi kadariyla) yardim edilmiyor mu, yillarca insanlar bankamatik onlerindeki suriye fotograflari ile politikalari elestirmedi mi? kapilari actilar ama bu insanlar icin artik en kotu senaryo turkiye de yasamak oldu. onlar gitsin diye vergi vermek istemiyorum. Bundan sonra yapilabilecek en buyuk adim idlib v.s. bir bolge temizlenip ev yurt v.s. insa edilip burdaki insanlari hazir tampon bolge de iken duzenli bir sekilde toparlayip bu bolgeye gondermek olur. Bunun yapilmayacagina o kadar inaniyorum ki. Ah keske yapilsa
Ben gitmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım hocam.
Ülkelerine dönmeleri hususuna gelince emin ol dönmeyecekler ne olursa olsun.
Onlar Avrupa hayallarindeler ve yeni de değil.