Merhabalar,
Öncelikle hepinize hayırlı işler dilerim. Firmamız tüm matbaa ve dijital baskı ürünlerinin direk üreticisidir. Promosyon ürünlerinde ise ana malzemeyi dışarıdan alarak gerekli baskıları kendimiz yapmaktayız.
Şimdi buraya yok 4 yıl tecrübe, askerliğini yapmış gibi süslü süslü cümleler yazmayacağım. İşini hakkıyla yapan insan olsun bana yeter.
Şimdi biz kartvizit, el ilanı, broşür, branda, folyo gibi ürünlerden öyle parça başı 100TL gibi rakamlar kazanmıyoruz arkadaşlar, bizim sattığımız ürünlerin rakamları uygun olduğu için kazancımız da ona göre oluyor. Biz sizden öyle her müşteri için ayrı tasarım da istemiyoruz, kartvizit için 50TL tasarım ücreti isteyen arkadaşlar bu aşamada biraz hayal kırıklığına uğrayacaktır.
Kartvizit ürünlerimiz için, içerisinde 189 adet tasarım olan bir kataloğumuz var. (Zamanla işe başlayan grafiker arkadaşımız ücreti karşılığında bu kataloğu da genişletecektir.) Şimdi müşterimiz bize "Ustam bana bir kartvizit lazım" dediğinde biz kendisine ön bilgileri verdikten sonra, Kartvizit kataloğumuzu göndermemi ister misiniz? diyoruz. Müşterimizin bu aşamadan sonra iki seçeneği kalıyor, katalog içerisinden tasarım seçmek veya "ustam benim kartım bu modelini seviyorum aynısından yap bana" demek, ikinci cümleden sonra biz tekrar müşteriye "kampanya kapsamında katalog içerisinden tasarım seçmeniz gerekiyor" diyoruz.
Yani kısacası biz müşterimize kartviziti satarken katalog içerisinden tasarım seçmeye zorluyoruz, baktık karşı taraf dişli çıktı "Katalog dışı tasarımlarda 20₺ tasarım ücreti alınmaktadır" diyerek yine kataloğa yönlendiriyoruz. Yani bizle çalışacak olan grafiker kartvizit ürünü için katalog içerisinde bulunan hazır şablonu düzenleyecek. Özel tasarımlar için zaten 20₺ demiştik, o ücret tamamen grafikerimize verilecek. Şablon düzenlemesi için istediğiniz rakamı başvuru yaparken iletirseniz memnun olurum.
Gelelim el ilanı, broşür, afiş gibi ürünlerin tasarıma. Bu ürünler için yine aynı şekilde iki seçenek sunuyoruz. Kanva ile ücretsiz olarak kendiniz tasarım yapabilirsiniz veya 30₺ tasarım ücreti verirsiniz. Burada da özel tasarım için 30₺ diyoruz.
Katalog ürünü en can alıcı üründür, sayfa başı 4₺ yazıyoruz. (Ücret isteğe göre arttırılabilir)
Çalışma şeklinden bahsedecek olursak, biz 7 gün 24 saat hizmet veren bir firmayız. Örnek veriyorum ben siparişleri topladım, fabrika da bulunan grafikerlere işleri verdikten sonra size öğlen 12.00'da 3 adet tasarım verdiysem bana bu tasarımları, ertesi gün öğlen 12:00'a kadar teslim etmeniz gerekir. Cahil insanlar değiliz işiniz olur hoş görürüz, paraya ihtiyacınız vardır "abim ben ana taslağı çıkarayım ama revizeleri sen yap" dersiniz hoş görürüz, ama sizde cahil insan olmayın müşterimin sayısız revize isteklerine karşı sabrınızı koruyun. Zaten bir çok tasarım ben sizden tasarım dosyasını da isteyeceğim ki birebir müşteriyle konuşurken değişiklik taleplerini ben yapayım zamandan kazanalım.
Konuyu çok uzatmak istemiyorum, CV'nizi mail atın, İnsan Kaynakları Uzmanı'mız incelesin diye bir şey yok, bu şirketin ağası da benim paşası da (aynı zamanda sabah 9'da fabrikayı açıp yerleri de süpürüyorum, o aramızda kalırsa memnun olurum.) Dediğim gibi işini hakkıyla yapan insan olsun bana yeter.
Konuda çok bilgi veremedim yaz yaz bitmez, zaten yeteri kadar uzun oldu. Aklınıza takılan her konu için bana ulaşırsanız çok sevinirim.