Seul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaratıcı için zamanın olmaması hiç bir şeyi değiştirmiyor. Biz ezelden beri varmıydık? yoktuk yani yaratılmadığımız bir konum var. Şöyle bir örnek vereyim, diyelimki ben cehennemlik biriyim;
A Konumu yaratılmadığım yer
B Konumu yaratıldığım yer
C Konumu cehenneme gittiğim yer

Yaratıcı A konumundan C konumunu gördüğü halde B yi gerçekleştirirse beni bilinçli olarak cehennemlik yaratmış olur.
Sen şuan kesin olarak cennetlik veya cehennemlik olduğunu biliyor musun ?

Teşbihte hata olmasın.

Bir sınıfta iki öğrenci var. İkisi de yarın sınav olacağını biliyor. Öğretmen de diyorki çalışmazsanız kalırsınız. Biri yarın hangi konulara çalışması gerektiğini öğretmenden dinlenmiş onun soru çözme tekniklerini falan örnek almış, açmış kitapları okumuş örnek sorulara bakmış nasıl çözüm üreteceğini kavramış.

Diğeri ise ne dersi dinlemiş ne de soru çözmüş.

Şimdi sen örneğine göre diyebilir misin ? İkinci öğrenci zaten düşük not alacaktı o yüzden çalışmasının bir anlamı yoktu diye. Diyemezsin çünkü o öğrenci ne yaptıysa kendi iradesiyle yaptı ve sonunda da hakettiği notu aldı. (Şimdi diğer arkadaşa dediğin gibi öğretmen öğrenciyi yaratmadı falan deme de )

Sen kendini aradan çıkarmışsın sadece sonuca göre yorum yapıyorsun. Hayatın boyunca yaptıklarının hiç bir anlamı yok . Ben zaten yaratılırken cehennemlik yaratılmışım diyerek sıyrılmaya çalışıyorsun. Sonucun nedenine yanlış bakıyorsun.

Öğretmen senin dersle alakan olmadığını evde de ders çalışmadığını biliyordu. Senin bu sınavdan kalacağın belliydi ama öğretmen yinede adaletli olmak için soru kağıdını en ince ayrıntısına kadar detaylı şekilde değerlendirdi. Sen diyorsun ki öğretmen beni sınav kağıdıma göre değerlendirmedi . Sen soruları doğru yapsam da kalacaktım zaten diye kafanda kuruyorsun sadece.