NextWorld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olayın etikligine girmeden açıklamak gerekirse c-rackli windows 10 kurulumunun nasıl yapıldığına bağlıdır diyebiliriz. Eğer microsoft üzerinden orijinal windows 10 sürümünü indirirseniz ve bunu kurararak ardından c-rakleme yaparsanız hiçbir performans kaybı yaşamadan kullanabilirsiniz. Hani azıcık etki edebilir falan demiyorum, etmiyor orijinal ile aynıdır. Ancak modifiye edilmiş yazılım veya kurulum sonrasında modifikasyona uğratılmış windows kullanırsanız elbette +,- yönleri olacaktır. Orijinal kullanılmasından yanayım, imkânınız var ise orijinal windows temin etmeye çalışınız.
Ekleme yapayım. Hiçbir etkisi yok denilmez bazı yöntemlerde etkisi çok hafif de olsa oluyor. Kendim korsan kullanmıyorum ve karşıyım da fakat kullananların bilgisayarlarında gözlemlediğim şeylerde görev yöneticisine bakarsanız KMS programının çoğu zaman aktif olduğunu görüyorsunuz bu Microsoft'un lisans sorgusunu kırıyor arada devreye girerek. Fakat etkisi yok denecek kadar az yani bir çok küçük işlem yapan bir program yüklemişsin arkada çalışıyor aynı. Fakat etik ve yasal değil.