TDBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam fikrinize saygılıyım fakat bence yanlış düşünüyorsunuz. Laptop alırken örneğin Freedoslar ucuz olur çünkü Windows yüklü gelmez. Fakat bazı Windows 10 Laptoplarda 1000 liradan daha az olanları var tabii ki özellikleri kötü fakat 1500 2000 lira olan Windows'u düşünürsek, buradan anlaşılan şey üreticilere daha uygun fiyatlı veriyor Microsoft. Yani Eğer orijinal kullanmak istiyorsanız Freedoslardan uzak durmalısınız.
Zamanında Windows 7 ve 8 den geçişleri ücretsiz bile yaptılar. Bizzat kendim çoğu sistemimi böylece yasal ve ücretsiz kullanıyorum. Yükselttikten sonra temiz kurulum bile yapsanız key yok olmuyordu.

Eğer toplama bilgisayar aldıysanız o zaman yapacak bir şey yok. Bu keyleri alacağınıza korsan kullanın daha iyi derim ben. Yani amaç vicdan rahatlatmak ise bence bu keyler vicdanı rahatlatmaz.

Tekrardan belirtiyorum şahsi görüşüm polemik yaratmak istemem herkese iyi günler.
Yani laptop sevmiyorum çünkü işlerim genelde workstation. Dolayısı ile masaüstü toplama çalışıyoruz. 2 gün önce sistem yandı, 3500 tl çıktı cebimizden. 1899 tl de keye vermeyelim