Merhabalar,
Direk konuya cevap veriyorum.

1.Site: Başlık her seferinde değişmiyorsa eğer ki; Canonical link yapısını kullanır.
Örnek: /bayan-giyim-urunu-siyah.html > Ana kalem bu ise eğer ki; (SERP) önceliği.
Farklı renk tıkladığı zaman bu açılıyorsa eğer ki; /bayan-giyim-urunu-mavi.html > Burada canonical URL kullanır ve der ki; /bayan-giyim-urunu-siyah.html Bu link'in diğer varyasyonudur.

Bunu size örnekliyorum.
İlgili görsel: https://prnt.sc/r9xpcg
İlgili görsel 2: https://prnt.sc/r9xq4u

2. Site: Farklı bir tercih. Bunun cevabınıda aşağıda açıklyıroum.

Soru Şu:
Google Amca link kalabalığı değil de içerik zenginliğini mi tercih eder?
Yoksa aynı içerikli sadece renk seçeneklerinin değiştiği farklı linklerle birbirine bağlı olan aynı ürünün birden fazla sayfalarını mı tercih eder?
Ya da öncelik Google Amca için hangisi olur? Google Amca hangisini daha çok sever?

Soru: Google Amca link kalabalığı değil de içerik zenginliğini mi tercih eder?
Cevap: Sürekli bu tarzda sorulara cevap verdiğimde bu örneği dillendiririm.
Örnek: Sen arabanla İstanbul - İzmir seferi yapıyorsun. Senin bildiğin yol 300 KM, fakat tabelanın sana gösterdiği yol ise; 400 KM. Yola çıktın, tabelaları kontrol ederek 400 KM boyunca ilerledin ve amacına ulaştın.
1. Yakıt,
2. Zaman kaybettin değil mi?

Bir daha ne yaparsın? 400 KM'lik yolu seçmezsin, aksine o yol ile alakalı etrafına kötü yorumlarda bulunursun.

Google'nin mantığıda budur. Şöyle çalışır.
Son 15 postta diyorum ki; Tarama bütçen nedir? (Sıralama kaybedenler için)

Google siteye girer > Robots > Sitemap kontrol eder. Aynı ürünün sadece renkleri değişiyorsa, içerik her zaman 1/1 oranında eşit ise daha fazla sitede zaman geçirir ve bütçeyi kısar. Bütçe kısıldığı zaman oluşabilecek etkenler nedir?
1. Rakip bütçe artışa geçersen, serp artışa geçer.
2. Rakip bütçe artışa geçerse, Google daha sık ziyareti tercih eder.

Bu örneği detaylandırabilirim.

Kısacası 3 sorununda cevabını vermiş oldum. Umarım yardımcı olabildim, eğer ki; detaylandırmak gerekiyorsa isteyen kişi PM atsın cevaplayacağım müsait oldukça.

İyi forumlar.

Yazıyı okudum, yetersiz geldiğini gördüm daha fazla detaylandırıyorum.

Bu gördüğünüz görsel bi sitenin kapsam kısmıdır.

Buradaki bir çok kişi biliyor veya bilmiyordur. Son zamanların SSR konusu vardır. SSR ile alakalı olarak biz de şu anda detaylı olarak çalışma yapıyoruz.
SSR nedir?

SSR Crawl > Index > Render.
Sürekli diyorum ki; SEO'cu adam Javascript'i A'dan Z'ye bilmeli. Bunu ETStur çok güzel yapar.
Render süresi ile alakalı olarak çalışmalar sağlanır ve JS çok farklı boyutlara gelir. SSR sonucunda ise;

Gördüğünüz site 20K kapsam trafiğinde iken bi anda 100K kapsam trafiğine çıkıyor!
Bu kod sonrasında Googlebot ne mi yapıyor? Saniyede belki 5-10 sayfa birden tarıyor. Bu durum neyi etkiledi?

Tarama bütçesini gördünüz mü? Rakiplerine göre daha hızlı ilerlediğine emin miyiz? Günde 55.000 sayfa dizini. tarıyor ve bunu sadece dakikalar içerisinde yapıyor.
Ve mutlu son.

Kısacası arkadaşlar; Taramalara önem veriniz. Bu konu ile alakalı olarak cidden merak eden varsa telefon numaramı paylaşacağım. Aynı zamanda bir başka SEO'cu çıkıp, bu konuyu yalanlıyorsa, aksini iddaa ediyorsa ben bu sektörü bırakmaya razıyım.

Edit3: Ödülü kazanırsam eğer ki; Hiç powerbank vs göndermeyin. Mehmetçik vakfına 10 TL bile bağışlasanız yeterlidir.