Merhaba, kısaca bilgi aktarmak istiyorum.
Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ilk etapta urun stoklamak mi yoksa siparis hacmine gore mi hareket etmeliyim?
Bu satacağınız ürüne bağlı.. 100 TL lik ürün ile 1000 TL lik ürün stoğu arasında takdir edin ki fark olacaktır. Ama tavsiyem az da olsa elinizde stoğun olmasıdır. Başlangıç 15-20 mesela.
Ürün tutarsa stoğunuzu arttırabilirsiniz.
Yukarida ismini verdigim sitelerden magaza kaydi olusturmak ve yonetmek kolay mı?
N11 yönetimi oldukça basit ve kolay. Gittigidiyor biraz daha farklı ama zor değil. Hepsiburada ve Trendyol bir tık daha zorluyor. Nedeni ise satmak istediğiniz ürün eğer onların kategori yapısında varsa sorun yok. Ama sıfırdan yani daha önce onların sisteminde olmayan bir ürünü satmak istediğiniz zaman ürünün açılması zaman alıyor. Bazen 3 ay bile bekleyebiliyorsunuz. Ayrıca entegrasyon firmaları var. Tüm pazaryerini tek panelden yönetebiliyorsunuz. Ama başlangıçta gereksiz maliyet olabilir.
Mağaza kaydı oluşturup onaylatma da sıralama aynı. Ama bazen bazı kategorilerde yeni mağaza açmayı durduruyorlar. Başvuru sonrası süpriz olabilir size. Yani olumsuz yanıt alabilirsiniz.
Magaza sartlari nedir normal sahis sirketi yeterli olurmu yoksa tuzel kisilik ltd sti mi olmak gerekiyor?
Firma olmanız yeterlidir. Ltd - A.Ş. - Şahıs şirketi ve adi ortaklık hiç farketmez.. Sadece vergi kaydınız olsun yeter.
Bazi firmalarin kargo anlasmalari vardi sanirim birde ondan da faydalanabiliyormuyuz?
Tüm pazaryerlerinin kargo anlaşması var zaten. En uygun kargo firmasını seçip gönderi yapabilirsiniz. min 8- 9 tl civarı başlar. Ama bu fiyat zarf ya da 1 desi için geçerli.
Ayrıca bilmeniz gereken çok fazla nokta var. Yani bir ürün buldum, pazaryerlerine kayıt oldum, ürünü listeledim. Tamam gelsin siparişler diye birşey yok maalesef.
Çünkü sıralama var. Aynı google mantığı.. Aranan anahtar kelimede sizin ürününüz ilk sayfada mı yoksa 20. sayfada mı
Yine sormak istediğiniz olursa yardımcı olurum. Ayrıca çok kısa sürede imzamda göreceğiniz üzere bir e-ticaret platformu oluşturuyoruz. Tüm bu sorular ve daha fazlasının cevapları yer alacak
Başarılar dilerim..