CytSaiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli hocam, yorumunuz için teşekkürler fakat ben bu insanları aşşağılama politikanızı anlayamadım.
Arkadaşımın sektördeki işlerini görmeden, ne derece bir yazılımcı olduğunu bilmeden böyle yorumlar yapmanız hoş değil.
Sektörden bir haber olan ben, arkadaşıma yardımcı olabilmek adına siz değerli forum üyelerinden yardım talep ediyorum, bir arkadaş "otursun bir saate araştırmasını yapsın, yapamıyorsa işe girmesin" diyor, siz de "önce divin ne olduğunu öğrensin" diyorsunuz.

Diğer forum üyelerinden ricam, eğer bir tavsiye vermeyecekseniz, lütfen konuma yazmayınız.

İyi forumlar.
Bir şirket kuracaksa durumlar çok kötü. Yurt dışından geliyorsa dil'i vardır direk yurt dışına çalışsın. Türkiyede ki çoğu ajans şuanda yurt dışı şubesini açıyor ve dışarıya iş yapmaya başlıyor. " Ne derece bir yazılımcı olduğunu" demişsiniz, web tasarım keşke yazılım ile biten bir iş olsa idi. Bu işin tasarımı var, front end developer'ı var, yazılımcısı var, proje yöneticisi var. Tek bir kişiyle iş yapılmıyor. Masraflar çok, vergisiydi, sigortasıydı, stopajıydı, kirasıydı. Bir girişimi varsa üzerinde çalışabilir yada nacizane tavsiyem öncelikle bir şirkete girip çalışıp sektörü deneyimlesin. Türkiyede işler yurt dışındaki gibi ilerlemiyor.

Ayrıca bahsettiğin gibi iyi bir yazılımcıysa zaten belli bir müşteri portöfüyü vardır. Yoksa zaten çok çabalamasın, gidip bir yerde çalışsın daha mantıklı olur.