umutulukurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olaya geniş açıdan bakmakta fayda var, halen WebForms kullananlar var ve halen WebForms kullandığı halde .NET Core'un varlığından haberi olmayan ya da öğrenmeye ne gerek var diyenler var. Aslına bakarsanız, Web dünyasında herhangi bir event, direkt olarak programlama dili ile kontrol edilmiyor. WebForms ile tanımladığınız herhangi bir event, sayfa yüklendiğinde bir sürü JavaScript koduna dönüştürülüyor. Ve bu durum performansı ciddi manada düşürüyor. Ama neden tercih ediliyor? Çünkü MVC gibi bir yapısı yok, Button'ın üstüne çift tıkla, event otomatik olarak oluşturulsun, yaz kodları çalışsın. ASPX kısmındaki html elemanlara runat="server" tag'i de tanımlandıysa, bütün işlemler CodeBehind'de yapılabiliyor. Ama az önce de söylediğim gibi Web dünyasında böyle bir şey yok ki, bu işlemler JavaScript kodları ile hallediliyor. Benim şahsi fikrim, bilişim dünyasında bir insanın her gün kendini geliştirmesi lazım. Fakat bu işin eğitimini vermiyorsanız ya da ihtiyaç duymuyorsanız, sürekli yeni teknolojileri öğrenme gereği duymazsınız. Özellikle Microsoft bu durumu bil hassa zorlaştırıyor. Neden mi? WPF ilk yayınlandığında, artık WinForms'un kullanılmayacağı, tamamen WPF kullanılacağı konuşuluyordu. Öğrenmek için haftalarını, aylarını harcayan insanlar vardı (Biri de ben ) Sonra ne oldu? Bugün halen WinForms kullanılıyor. WPF'e gelince, evet arayüz tasarım anlamında WinForms'tan daha iyi olabilir fakat insanlarda olan WinForms alışkanlığını bitiremedi. Diyeceğim o ki yayınlanan hiç bir teknoloji ve teknoloji ürünü gereksiz değildir ve kullanımı tamamen bitmeyecektir.
Burada dikkat çekmek istediğim konu, "Web Forms Öldü" demenizdi. Hiç bir teknoloji ve teknoloji ürünü ölmez.
Siz kendi uzmanlık alanınız doğrultusunda yeni teknolojileri öğrenir ve o doğrultuda ilerlersiniz.
Umarım yanıtım yardımcı olmuştur,eğer sorunuz olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.
İyi çalışmalar...
Kurumsal iş ilanlarinda webform çıkarılmış durumda , ben unuttum webform'u asp.net core ile ilerliyorum ileride web api ye gececeğim angular yada react ile SPA uygulama geliştirmeyi düşünüyorum ama çok geniş bir alan halen asp.net core mvc başımı kaldırıp bakamiyorum web api ye.