Geçenlerde
@omer13; arkadaşımızdan hazır makale satın almak için iletişime geçtim. Makaleyi e-posta yoluyla tarafıma iletti. Gerek referansları, gerekse insan sarraflığıma güvenerek kuşku duymayışım ve diğer yandan işlerimin yoğunluğundan makaleyi kontrol etmek için fırsat bulamadım. Tabii ki ödemesini gerçekleştirdim. Bana, ödemeyi yapmadan önce makaleyi kontrol edin; öyle ödersiniz demişti. Ödemeyi yaptığım halde makaleyi kontrol edip etmediğimi, memnun olup olmadığımı, eğer beğenmezsem ücret iadesi yapabileceğini söylüyor hala. Biraz önceki sohbetimizde son yazdığı: Olsun hocam sonuçta hakkınız emek veriyorsunuz siz kontrol edince geri dönüş yapın olur mu.
Ben birçok kişiden hazır makale satın aldım, makale yazdırdığım da oldu. Memnun kaldığım da oldu, sırf kelime sayısını doldurmak için yazanları gördüğüm de. Ama bugüne dek makale yazarlarından böyle bir yaklaşımla karşılaşmadım. Makale berbat denecek derecede bile olsa, iade almıyor çoğu insan. İşinin arkasında bu denli durup, benden daha çok üstüne düşmesi ve kazancını hak etmeyi bu derece istemesi çok hoşuma gitti.
Belki olması gereken bu, belki ben abartıyorum. Ama değer yargılarımız öyle yozlaşmış ki, bu ahlâklı davranışa şaşırarak teşekkür konusu açma gereği hissettim.
Kazancın bol olsun, hep böyle kal.