digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam piyasaya hakim misiniz? Yani sahibindende fiyatlara bakıp bir aracın piyasasını bildiğinizi düşünmeyin. Bakın bir elektronik eşya almak istedim sahibinden de. Adam 8500 yazmış. Dedim maksimum 7000 verebilirim düşünürseniz PM atın. Adam olmaz en fazla 8250'ye düşerim dedi. Olay 2 ay önce yaşandı. 3 gün önce mesaj atmış 7500 'e verebilirim hala düşünüyorsanız demiş. Ben de yanıt yazdım 2 ay önce 7bin hazırlamıştım ama şu anda param yok 6 bin verebilirim dedim. Kabul etti. Önümüzdeki hafta benden daha fazla veren çıkmazsa gidip 6 bine alacağım. Şimdi benim ölücülük yaptığımı düşünenler çıkabilir. Oysa benim bu mala acil bir ihtiyacım yok. O mala 8 bin fiyat yazıp beklersiniz 3 sene elinizde kalır atarsınız çöpe. Üstelik satamadığınız sürede malın değeri de düşer. Sonunda 7 bine vermem diyen adam baktı mal satılacak gibi değil 6 bine razı oldu. Yani 85 bine mal edip 100 bine satma hevesindeyken sonunda zarar da edebilirsiniz.

Yani sahibinden de yazılan fiyatlara bakmayın. O ilandaki fiyata araçların satılıp satılmadığına bakın. Hedef araç grubunuzdan 10 aracı favorilerinize ekleyin, sonra fiyatları düşüyor mu çıkıyor mu? Kaç araç satılıp ilandan kalkıyor takip edin. 1 ay içinde 10 araçtan kaç tanesi satılıyor? Eğer 2 araç satılıyorsa, senin o aracı satman 5 ay kadar sürebilir. Yok 10 araçtan 7-8 i o ay içinde satılıp ilandan düşüyorsa elbette yapılabilecek bir şey. Her ay 1 araba alıp satıp %15 kar edip sene sonunda 100 bin liranızı 250 bin bile yapabilirsiniz.

Yani ticaret yapmanın ön koşulu, malını ve piyasayı tanımaktan geçiyor. Alıcı ve satıcı dinamikleri ile rezerv fiyatlar konusunda bilgili değilseniz ticarette risk artar.
Yorum ve bilgi için teşekkürler ama selamın aleyküm dediğim araç satılıyor. O yüzden artık sahibinden araç bakmıyorum.