En son gelişme:
Ayın 3ü kartımın hesap kesim tarihi. 02.02.2020 de şubeye gidip harcama itirazında bulundum.
Şuan 11.079,63 TL bakiyem açıldı. Provizyonda bekleyen(onayda bekleyen) 9862,91 TL kalktı ve bakiyem açıldı.
Bu seferde kartımdan kendi kendine bakiye düştükten sonrakitutarı çıkardığımda 11.079,63-927,76=10.151,87
Bakiye düşmeden önceki halini çıkarınca: 11.079,63-1.036,45=10.043,18 TL kalıyor.

Bu seferde anlamadığım takdirde iade edilen tutar daha fazla oldu. Yani bu kadar saçma, bu kadar karışık olaylar silsilesinden sonra karamı geçtim ben şimdi? Denizbankı aramaya korkuyorum yine aynı şekilde limit açılmış ama iade yok diyecekler diye. Vallahi çıldıracağım artık )
---------------------------------------

Edit: Konuyu Forum Dışı Şikayetlere taşırsanız sevinirim.

Arkadaşlar kafayı yiyeceğim lütfen bana akıl fikir verin olayı size baştan sona anlatıyorum bu sorun neyden kaynaklı Allah aşkına?Freelancer.com üzerinden bir projem için 1500 dolara bir freelancer ile anlaştım ve milestone oluşturdum. Ancak anlaştığım freelancer ne kabul etti ne red etti süre dolunca para freelancer hesabıma geri döndü. Bende paramı iade almak istedim. Herşey bundan sonra başladı.

Tane tane anlatmaya çalışacağım,
19,02,2020 Tarihinde 1500 dolar ödeme yaptım, bu benim kredi kartıma 9.862,11 TL olarak yansıdı. Freelancer hesabınada 9.602,85 TL olarak yattı. Harcamayı dolar olarak yaptığım için 259,26 TL Denizbank komisyon ücreti aldı. Freelancer hesabınada dolar olarak değil TL olarak yattı para ve site içerisinde o anki sitedeki kur ile otomatik dolara çevrildi.

23.02.2020 Tarihinde iade talep ettim. İade talep ettiğim zaman freelancer hesabımda 1.490,50 USD bulunuyordu. Bunu almışlar ben tl ile ödeme yaptığım için 5.79 Kur(o gün kur 6.11 idi) ile TL ye çevirip kartıma iade etmişler. Kızdık ettik ama sonunda kabullenmek zorunda kaldık.(Sözleşmede yazıyormuş!) İade olarak kartıma yansıyan tutar 8.632,35 TL!!

Hadi bunuda geçtim asıl sorun bundan sonra başlıyor. 23.02.2020 tarihinde kartıma 8.632,35 TL iade geliyor. Ancak aynı gün kartımdan yeniden 9.602,85 TL çekiliyor. Yani freelancer hesabımda TL karşılığı bulunan parayı benden yeniden tahsil ediyorlar.2 defa 9bin küsür tl ödemiş oldum! Ancak bu çekim freelancer.com un işlem geçmişinde gözükmüyor banka hesaplarında da gözükmüyor. Denizbankta ısrarla sizden 23 şubatta 9.602,85 TL para çekilmiş siz yapmadıysanız savcılığa başvurun diyor!

Resimlerle anlatmaya çalışacağım.

1. Resim: 19.02.2020 Tarihinde bilgim dahilinde yapılan ödeme. İlginç olan bu ödemem bana iade olduğu halde hala onayda bekliyor yani provizyonda gözüküyor. Denizbank kurum günsonu almadığı için öyle gözüküyor kurumla alakalı diyor.11.53 TL de Freelancer.com üzerinde kartımı onaylatma ücreti.

2. Resim: 23.02.2020 Tarihinde iade gelen 8.632,35 Tl ve aynı gün benden yeniden tahsil edilen 9.602,85 TL. Bu 9bin küsürlük ödeme freelancer hesaplarında da işlem geçmişindede gözükmüyor. İşlem geçmişinin resminide koyacağım.

Freelancer.com işlem geçmişi:

2. Saçmalıklara geliyorum:
21.02.2020 Tarihinde kartımın limitini 11bin küsür TL olarak görüyorum ancak iade bedelini göremediğim için ne kadar iade geldiğini öğrenmek adına bankayı arıyorum. Çağrı merkezinde çalışan hanımefendi önce şaşırıyor, limitiniz açılmış ama iade gelmemiş göremiyorum ilginç bir durum diyor. Biraz bekletiyor. İnceleyeceğiz limitiniz neden açılmış bende anlamadım deyip telefonu kapatıyoruz.(freelancer.com canlı destekle konuştuğumda iade bedeliniz, iade olduğu için işlemler kısmında gözükmeyecektir demişti ancak şuanda görebiliyorum)

24.02.2020 Tarihinde tekrar kontrol ettiğimde kullanılabilir bakiyemi 1.036,45 TL olarak görüyorum ve yeniden bankayı arıyorum. Bu kısımda benden yeniden 9.602,85 Tl para çekildiğini öğreniyorum. Şimdi bugün ss aldığım resimleri lütfen inceleyin, Dönem içi harcadığım hiçbirşey yok, onayda bekleyen hiçbirşey yok ancak KARTIMIN LİMİTİ DURDUK YERE DÜŞÜYOR!!!!!!!

Biraz önce bankayla görüştüğümde, evet limitinizde bir problem var bunun için kayıt oluşturdum dendi diğer sorunumla hiç ilgilenilmeden telefonu kapattık.
Resimlerde de gördüğünüz gibi saat 13.25 te kullanılabilir limitim 1.036,45 TL iken saat 01:44 te kontrol ettiğimde hiçbir harcamam olmamasına rağmen 927,76 TL ye düşüyor!

Denizbank hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Freelancer bana sadece 19 şubatta ödeme gelmiş başka ödeme yok diyor allah aşkına kafayı yiyeceğim bana bir yol gösterin. Ne yapmam lazım? 11bin küsür TL zarara girdim. Şu 9600 TL yi kurtarayım başka birşey istemiyorum. İşin kötüsü hesap kesim tarihi ayın 3ü. Bir şekilde hiç umudum yok ama anlaşırsak ve para ayın 3ünden sonra iade edilirse yine bana o lanet olası 9.602,85 TL yi ödetecek bu Denizbank!!!