Hac olayını düşünmez isek zekat, oruç bence güzel şeyler. Birinde fakir fukara nasipleniyor birinde değişik bir ruh oluyor evde ben seviyorum doğrusu (sıcak havalar haric

) ama hac ve zekat mekke malum islam öncesi putlara taptıkları zamanda turistik bir yermiş. Bana sanki Hz. Muhammed Bu yeni dinin onlara zararı olmayacağını göstermek için getirmiş gibi geliyor.
Ya ama bir ayette mesela Peygambere danışırken varsa zekat verin diyor orası kafamı kurcalamıyor değil.
yani anlatmak istediğğim parayla sevap pointini dahada yükselte biliyorsun. Fakirsen zengine göre az kalıyor. bir terazi varsa böyle sevapla günahı tartan kiminki ağır basar acaba bilemiyorum. fakir olan cennete gidemez demiyorum. ama parası olup birde iyi bir insansa bizden 3 5 kat daha keyif etmesi lazım cennette doğal olarak

adam yememiş içmemiş diğer dünyaya yatırım yapmış. bizle aynı muameleyi görecekse vay haline o zman

BU DÜNYADA HEP KÖTÜ İNSANLAR KAZANIYOR. ÇOĞU DİNSİZ ALLAH KORKUSU OLMAYAN, DOLAN-DIRICI, VERGİ KAÇIRAN, MİLLETİN RIZKINI YİYEN, HIRSIZ KEYİF EDİYOR. BİZDE HELAL PARA NASIL KAZANIRIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ.
''BÖYLE DEME KARDEŞ, BU DÜNYADA BÖYLESİN AMA DİĞER TARAFTA KRALSIN BE OĞLUM'' DİYORLAR. YILLARDIR BENİ BÖYLE KANDIRDILAR. BİZDE HELAL PARA KAZANMAYA ÇALIŞIYORUZ. BU DÜNYAMIZI HİÇ EDİYORUZ. İNŞALLAH DEDİKLERİ GİBİ ÇIKAR. İNŞALLAH HEM BU DÜNYADA GÜZEL YAŞAMAYIP AHİRETi OLMAYAN SONSUZ BİR ŞEKİLDE YOK OLMAM