bazen şöyle düşünüyorumda dinler acaba bir para tuzağımı?
İslamın 5 şartına bakın.
Şahadet getirmek
oruç tutmak (kimi1 soğan 1 ekmekle oruç açar kapatır zor gelir, kimi kuzuları biftekleri yer keyifli geçer)
namaz kılmak
hacca gitmek (para)
zekat vermek (para)
Ayrıca hayrına birşey alıp dağıtırsın para lazım
şeytan taşlarsın para lazım
bir iyilik yaparsın parasız iyilik olmuyor neredeyse.
Parayla sevap kazanmak mı daha kolay yoksa parasızmı?
Cahilim soruyorum yanlış anlamayın beni.
DİĞER DİNLERDE
cennetten arsa almak D:d:d:

parayla günah çıkarmak

falan filan
Fazla uzatmıyacağımda parasız öbür dünyada bile rahat yok bize. derdimiz dinimiz para olmuş
Bir soruda ben sorayım;
Şimdi Allah herşeyi bilen var edendir. daha biz doğmadan bizim nasıl bir insan olacağımızı bilir. bilmezse zaten ona Yaratıcı diyemeyiz.
Bizim cennete veya cehenneme gideceğimizide biliyor. peki bizi neden direk cennet veya cehenneme göndermiyor? Yaradılış hikayelerine baktığımda biz yaratılırken sanki canı sıkılmış melekler şeytamlar yetmemiş bizi yaratmış. şunları dünyaya göndereyim kafalarına göre takılsınlar. sonra öldüreyim gelip cehennemde yakayım zevkle izleyeyim.Eğer ahiret varsa bende sorguya çekilirsem YARATMASAYDIN derimkimse kususra bakmasın. Bunun cevabını kuldan değilde kendisinden duymak isterim.
cevabınızı bekliyorum arkadaşlar. yol yakınken bizde iman edelim.
Hac olayını düşünmez isek zekat, oruç bence güzel şeyler. Birinde fakir fukara nasipleniyor birinde değişik bir ruh oluyor evde ben seviyorum doğrusu (sıcak havalar haric

) ama hac ve zekat mekke malum islam öncesi putlara taptıkları zamanda turistik bir yermiş. Bana sanki Hz. Muhammed Bu yeni dinin onlara zararı olmayacağını göstermek için getirmiş gibi geliyor.
Ya ama bir ayette mesela Peygambere danışırken varsa zekat verin diyor orası kafamı kurcalamıyor değil.