Fatura ödeme bayilikleri sigorta işini ek gelir olarak lanse ettiler. Koalay gibi sektörün öncü firmaları da bunun altyapısını sunduğu için yasallık konusu gündemde yoktu. Sadece son birkaç aydır "işyerinde sigorta ile ilgili herhangi bir yazı ve görsel varsa kaldırın" şeklinde duyuru yayınladılar. Ve son olarak teklif sayfası da kapatıldı ve müşteriye sms ile link gönderme şeklinde düzenlediler. Sonuçta işlem yasal değilse bile kılıfına uydurarak yapma gayretindeler. Bence bu aşamada Koalay firmasının üzerine gitmek lazım.
Kart konusuna gelecek olursak, Koalay firması işlemden önce müşteriye onay sms i atıyor ve gelen şifreyi girmeden ödeme ve poliçeyi hazırlamıyorsa benim sorumluluğum kalmamış oluyor. Hem 3d yok hem de ödeme sayfasında sadece poliçeyi yaptıranın adını soyadını girin de demiyor. Daha ne yapayım adamdan ikametgah, sabıka kaydı vs mi alayım?
Not: Zaten görsel kaldırma duyurusundan sonra birşeylerin ters gittiğini anlayıp işlem yapmayı bıraktım.
Yasal olmadığı için zaten bu sekildeler. Ayrıca arkadaş odemiyorum dese kimse birşey diyemez. Sonuçta resmi şube değil. Koalay sigortamnet gibi firmalar sektörün öncüsü değil kan emicisi...