hyperiahd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 ... o zaman Allah Nasıl var oldu ?

2. Soru; İnsanlık tarihi boyunca şuanda dahil olmak üzere sonsuz din çıktı. Her birinin ferdi aynı şuanki radikal islamcılar dinine olduğu gibi sonsuz bağlı ve dininden emin. Hiç acaba yanlış tarafta olan benim ihtimali aklınıza gelmiyor mu ?
?
1. Allah hak olan dine göre her açıdan sınırsız ve en üstün sıfatların sahibi olan tek ilahtır. Onun varlığı maddesel ve enerjisel diğer varlıkların varlığı ile karşılaştırılamaz. Bu yüzden nasıl varoldu nasıl meydana geldi soruları yersizdir.
Ateistlerin çoğu, kendi akılları ve mevcut bilimsel yöntemlerle Allahın varlığı TESPİT EDİLEMEDİĞİ için kabul etmezler. Bununla ilgili çok şey söylenilebilir. Ben ise herkesi ait olduğu yerde bırakmayı tercih ederim.
Allahın varlığı konusunu felsefi ya da bilimsel alanda tartışılabilecek bir şey değildir.

Ama bir de şu var. Eğer Allah bu yollarla tespit edilebilseydi o zaman diğer varlıklarla aynı ketegoride değelendirilebilirdi. Yani görebildiğin ispatlayabildiğin bir şey zaten ilah olamaz. Ancak tanrı olur, put olur, totem olur.
Allah insanları ve bilimi yaratırken bu soruları soracağımızı zaten biliyordur. Kendi varlığı ile ilgili olarak bize peygamberler ve kitaplar göndermiştir. Bugün sorulan soruların birçoğu zaten binlerce yıldır binlerce kişi tarafından soruldu.

Allahın varlığı doğrudan değil dolaylı yoldan ele alınmıştır. Sen holdingde bir işçi olarak çalışırken büyük patronu hiç görmezsin. Ama birçok belge işaret ve sistem sayesinde bundan şüphe etmezsin. Bu sadece basit bir örnek. Durumu anlamak için başkaca örnekler de verilebilir.

Bizim Allahın varlığı ile ilgili sadece iki kaynağımız var. peygamberler ve kutsal kitaplar. Demek ki Allah bunları bize yeterli görüyor. Bir insanın sorması gereken asıl soru: PEYGAMBERLER VE KİTAPLAR NE KADAR GÜVENİLİRDİR? Herhangi bir gerekçeyle bunlara inanmayanlar ahirette bunlardan sorulacaktır. Bugünkü ateistler de BİZ ONLARA İNANMIYOR VE GÜVENMİYORDUK diye cevap verecekler.
2. Tarih boyunca insanlarn az bir kısmı hak dini kabul etmiştir. Kabul edenler de bir süre sonra dini bozup kendi isteklerine göre değiştirmiştir.
Bugün dindar müslümanların birçoğu da DİNİ GELENEK HALİNE GETİRMİŞTİR. Bu yüzden dinden çıkmaya bile sebep olacak birçok hatayı işliyorlar.
Bugün islam hakkında bazı doğru şeyleri söyleyip insanlara uymalarını söylerseniz: müslümanların ciddi bir çoğunluğu sizi dışlayacak hakaret edecektir. Bu bir gerçek. Tarih boyunca hıristiyanlık yahudilik ve diğer dinlerde de böyle oldu.

Yani demek istediğim, bulunduğu yeri uyduğu dini sorgulayan, aklı ile doğru yanlışı ayrt etmeye çalışan çok az kişi bulunur. İslamda istenilen de tam olarak bu. Aslında çelişki gibi görünüyor.

Dinde temel olan peygamberlere ve kutsal kitaplara itaat etmektir. Bunlardan gelen temel tevhid esesları bellidir.
İnsanlar zaman içinde dini tahrip etmeye başlar, içine hurafe batıl bidatler doldurur.
En sonunda insanlar bu hurafelere koşulsuz itaat eder. Gerçek din içerisindeki birçok hak ise unutulur.

Bugün sünni türkiye, alevi-şii-caferi-nusayri toplumlar, vahhabi arabistan, şii iran vd kültürlerin hemen hepsi bu hatayı yapıyor. benim yolum doğru diğerleri kafir demek hatalıdır.

Bugün sünnilerin doğru yaptığı konuda aleviler hata yapıyor
Alevilerin hata yaptığı konuda sünniler doğru
Vahhabilern hata yaptığı yerde şiiler doğru yapıyor
Şiilerin hata yaptığı yerde vahhabiler.
Bu liste uzattıkça uzatılabilir.

teoman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önceleri saygı olurdu,kimse alenen fikirlerini bir başkasını rencide ederek savamazdı.Savunmayı bırak,ateistim demekten çekinirlerdi.
Şimdi bakıyorum da ne kadar kabullenmişiz herşeyi.
BEN SENİN MANTIK ARAYAN İNANÇSIZ BEYNİNE SAYGI DUYUYORSAM SENDE BENİM İNANCIMA SAYGI DUYMAK ZORUNDASIN!
Arkadaşım en büyük din tahribatı maalesef din adı altına yapılıyor. Bize bugün hazır sunulan hemen her din gdoludur, kanserlidir, hormonludur, alerjiktir.
Ateistlere ve hakaretlerine olan öfkeni anlayabiliyorum. Fakat bunların birçoğunun sebebi de hormonlu dindeki çelişkiler açmazlar ve hatalardır.
Cehennemde münafıkların yeri kafirlerden de beterdir. Öncelikle münafıkların yaptığı din tahribatını tam olarak görseniz inanın bana ateistlerle uğraşmaktan vazgeçersiniz.
Bir ateistin hakaretten başka zararı olmaz. fakat münafık ve müşrikler dini tahrip ederken insanları hak adına batıla sürüklüyor.
Şirkin affı mazereti dönüşü yoktur. Bugün birçok mezhep tarikat cemaat hoca şeyh şıh insanı şirke batırıyor.

songuku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eski sümer dinini araştırırsanız , sonrasındaki ortaya çıkan yahudilik, isevilik ( hrıstiyanlık) ve islamiyettin birbirinden nasıl etkilendiğini görebilirsiniz.
1. Dünya tarihi sümerlilerle mi başladı?
2. Sümerlilerden önce hiç insan ve medeniyet yok muydu?