Ülkedeki toprak bütünlüğüne kast edecek bir yapılanma için önlemler alınabilir, sınır hattı için güvenli bölge oluşturulabilir. Bu önlemler ölümleri azaltıyorsa sonuna kadar arkasındayım. Yalnız, Suriye'yi ve politikalarını gözlemlediğim kadarıyla, kaldı ki geçtiğimiz haftalarda bir bakanları Türk askerinin fotoğrafını paylaşarak "Biz Türk halkını çok seviyoruz ancak Suriye topraklarında bulunan eli silahlı herkes bizim için düşmandır" yazmıştı. O kadar haklı ve doğru bir açıklama ki, adamı tebrik etmiştim.
Suriye Devleti'ne kast eden bir terör örgütü var. Biz o devlete göre terörist olan insanlarla ortak operasyon yapıp o ülkedeki devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede baktığımızda askerlerin şehit olmasının önüne geçebileceğimiz bir durum oluşmuyor.
Ara Not: Özgür Suriye Ordusu; Devlet Başkanı
Beşşar Esad'ın temsil ettiği rejimi devirmek için savaşan, silahlı örgüttür. Yani halkın oy verdiği birini silahla indirmek isteyen bir örgüt.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmiş. ABD, PKK'yla birlikte Türkiye'ye saldırı düzenliyor.
Suriye Devleti, ÖSO'yu terör örgütü ilan etmiş. Türkiye, ÖSO'yla birlikte Suriye'ye saldırı düzenliyor.
Üstteki iki cümlenin bana göre birbirinden farkı yok. Kaldı ki, Suriye Devleti'nin askerleri mi bizim sınırımızı tehdit ediyor? Hayır. O zaman Suriye Devleti'nin askerlerine neden saldırı düzenliyoruz?
**
Bir de şu anda orada bulunan Y. K. isimli JÖH personeli arkadaşımın dün Facebook'a yazdığı yazıyı paylaşmak istiyorum. Ekran görüntüsü de atabilirim.
"Allah'a emanet olun. Kurdu bağlayıp, ite boğduranlar utansın." Bu yazıdan sonra konuştuk, mesleği bırakacağından bahsetti.
Ayrıca bana attığı ses kaydını da atmak isterdim de istihbarata girer diye paylaşmak istemiyorum. Televizyonlarda verilen şehit sayısının doğru olmadığını bilmeyen yoktur. Bunu kanallardaki editörlerden tutun da bakanların, devlet büyüklerinin bildiğini de biliyoruz. Peki bu halka niye gerçekler söylenmiyor? Neden sosyal medyaya erişim engelleniyor? Bir şeyleri gizleyerek ne yapılmaya çalışılıyor? Ne hükümeti savunurum ne muhalefeti. Bana göre birbirlerinden bir gram farkı olmayan iki grup. Ben insanları savunurum, yaşamı ve özgürlüğü.
Buraya da yazmak istemedim, bir şeyler elbette değişmeyecek ama sadece içimi bi nebze döktüm. Bu ülkenin yasaları 2012 yılında tek başına şehit yürüyüşü yapan bir insanı, aradan bir yıl geçtikten sonra terörden yargıladı. O yüzden ben bazı şeyleri rayına çoktan oturttum. Kinle öfkeyle, insanların milliyetçi duygularını kabartarak ülkenin iyi yerlere geleceğini düşünmüyorum.
Dip Not: Gerçek anlamda yanıldığım, bilmediğim, eksik yazdığım, hatalı yazdığım yazılar olabilir. Aydınlatabilecek stratejik bilgiye sahip biri varsa ben bilgiye aç bir insanım. Sabaha kadar dinleyebilirim.