Başkan ben de düşünüyorum o da düşünüyor öbürü de, ama icraat önemli. Savaş uçaklarımızı bile malum ülkelerden alıyoruz. Böyle büyük büyük laflar etmek mesele değil, her zaman ediliyor. Önce adam akıllı teknolojide, üretimde ilerleyip cevabımızı vermemiz gerekiyor. Bu da 20-30 yıl alır en az doğru stratejilerle. Yani ben de istiyorum Türkler Dünya'yı titretsin falan, ama şu durumda bunun gerçekleşme olanağı yok. Anca böyle klavye başından yazar çizeriz o olur yani.

Dua konusuna gelelim. Eğer bir Tanrı varsa Dünya'ya müdahale etmiyor emin ol. Dünya'ya müdahale ediyor olsaydı sömürgeci devletler şu an bu durumda, dua edenler de şu durumda olmazdı. En basitinden Ortadoğu'nun mevcut durumuna bakarak bu sonuca ulaşabilirsin. İnsanın bir şeye inanması, iman gücü elbette önemli ama klavye başından dua edersek ne bir şey çözülür ne şehitlerimize bir faydamız olur ne de kanımızı alabiliriz.

Kısacası öfkeyi parmaklarımızın ucuyla internete yansıtmak çare değil. Bundan vazgeçmeliyiz. Bunu yıllardır yapıyoruz. MSN zamanında şekilli şüküllü nicklerle yapardık. Ne değişti?