wmalper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elektirik ve su sayacını nasıl okuyacaksın uzaktan mı?
Uzaktan okuyacağım yani bir otomasyon yapıp değerleri belli aralıklarla otomatik veritabanına yazdırma yapacağım



MertcanK8 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elektrik ve su sayaçları iki tip olarak kullanılıyor kırsal alanlarda halen eski tip elektrik ve su sayaçları kullanılırken, şehirlerde elektronik sayaçlar kullanılmaya başlandı. Eski tip sayaçlar üzerinde yazan değeri el ile girilmesi gerekirken elektronik tip sayaçlar okuyucu gözleri sayesinde direk okuma yapıla biliyor. Tam projenizi açarsanız nasıl bir yol izlemeniz konusunda yardımcı olabilirim diye düşünüyorum.
Yeni tip sayaçları okuma yapacağım örnek vermek gerekirse mesela evdeki elektrik okuma sayacina bir modül bağlayacağım bunu internet yoluyla veritabanına yazdiracagim



ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Calistigim firmada sayac üretimi yapiyoruz. Cesitli sekilde okumalar yapilabiliyor. Yeni tip sayaclarda NFC ile okuyabilyoruz.
Mesela söyle bir sayac ve elektronik aksami var

https://www.integra-metering.com/en/...c.htm?id=21874
https://www.integra-metering.com/en/....htm?id=185914

altta ekledigim modülde nfc chipi var. Telefon ile bu chipten veri cekebiliyoruz.
mobil uygulama bu.. Türkiye'den indirilemiyor. ülkeni degistirmen lazim (isvicre, almanya, fransa gibi ülkeler yapman lazim)
https://play.google.com/store/apps/d...paramapp&hl=en

lisans olmadan temel düzeyde okuma yapilabiliyor tabi bunun icin üstteki modul gerekiyor (Aquastream).. Daha büyükler icin rubin ve topas modülleri var.

Elektrik olayina gelince onun icinde bir kac alternatif var. Büyük bir firma olan Landis+Gyr in okuyucu gözüyle veriler cekilebiliyor (bluetooth okuyucu gözü var mesela). ve telefonla da o gözden bluetooth üzerinden veri alinabiliyor.. Daha gelismis yollari da var, evin icine girmeden, arabayla dolasarak bir alici ile tüm verleri cekip aktarma olayi var.. Ya da 4g sim kart takip verileri otomatik olarak ftp'ye atma var vs vs..

Türkiye'de buna benzer bir isi http://ztelemetry.com/tr firmasi yapiyor. Onlarla iletisime gecip sorabilirsin, belki modül kiralayip/satin alabilirsin. Tabi bunlar isin akilli tarafi ve avrupa'nin bir cok ülkesinde kullanilmaya basladi hatta arap ülkelerine de ihrac ediyoruz. Türkiye'de durum ne bilmiyorum.

Dedigim firmanin ürünlerini incelersen faydasi olur.
Çok çok teşekkür ederim sağolun incelecegim.