fatihemre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peugeot, Citroen, VW, Toyota bayilerini gezdim geçen hafta, lastikler yere değmeden satılıyor dedi hepsi. Showroomlarda araba yoktu, bildiğin düğün salonu gibi bomboş showroomlar. Şimdi sipariş versem alabileceğim ay en erken Nisan başı dedi Peugeot. Sıfır araçlar bu şekilde satılıyorsa ikinci el piyasasının bu denli yükselmesi gayet normal. Ben 160k ya aldığım arabamı 6 ay sonra 230k ya satanı gördüm. Şimdi model yükseltmek istiyorum, ne yapacağım? Mecbur ben de 220-230k seviyelerinde satışa koyacağım çünkü diğer ilanlar hep bu seviyede.
İllaki öyledir hocam ben ona birşey demiyorum zamanında bende kendi aldığım motorları sattım.Şuan duruyor olsaydı bende illaki yeni birşey alacağım için piyasaya göre 6-7k üstüne satabilirdim.Ama bahsettiğim arkadaş istediği fiyata satarsa 9 ay gibi bir sürede 40k ya yakın kar etmiş oluyor.Yani 10 ay sahip oldu bu motora 40k kar elde etti aylığa vurduğumuzda 4 bin liraya denk geliyor asgari ücret 2300₺ Ben kendi motorumdan örnek vereyim 2 önceki motorum 2015 cb650f model bir motosikletti.İstanbuldan 8 bin km 32.200₺ ye satın aldım getirdim.Otobüse yüklemesi vs vs bana gelişi 33 bin ₺ oldu.1 sene sonra 23 bin km'ye getirdim 30 bin₺ ye sattım bindiğime saydım.Fiyat arttılır illaki ona birşey demiyorum ama bir sınırı olmalı bunun hocam.9-10 ay sonra 40k kar ne demek? Ülkecek işi gücü bırakalım araba,motor alıp satalım o zaman