Bir gün bir adam çok paraya sıkışmış eşşeğini pazarda satmaya karar vermiş pazarı gezmiş tozmuş bakmış eşşek 5 sikkeden satılıyormuş
Bizim adamın 7sikkeye ihtiyacı varmış eşşeği 7 sikkeden satışa sunmuş,
bizim mehmet abide piyasayı gezmeyi hiç sevmez işi çabuk hallolsun istermiş pazarın girişinde bu eşşeği görmüş vermiş 7 sikkeyi almış eşşeği,
adam merak etmiş bu eşşek 7 sikke etmez, niye bu adam verdi hemen pazarlık etmeden diye kıllanmış vardır bir kerametdemiş gitmiş 10 sikkeye eşeğini geri almış, sonra Mehmet abi düşünmüş *** ben naptım adam bir günde 3 sikke zarara girdi bu eşşekte birşey var diyip gidip eşşeği 15 sikkeye geri almış bu durumu gören pazardaki eşşek sahipleride *** bu eşşek 10-15 sikkeye gidiyor diyip eşşeklerini 10-15 sikke arasında pazara koymuş sonra mehmet demişki *** gördün mü malın son alıcısı biz olduk adam eşşek piyasası değerlenecek diye almış benden geri diye düşünüp durmuş Türkiye'deki araç piyasasında da bu durum geçerli benim malımın ederi 30 bın diyelim bu malın aynısını 40-50 bine satan varsa bir ben mi eşşeğim derim ?
Edit: iş yerindeyim imla için kusura bakmayın
Daha güzel bir örnek görmedim sanırım şuana kadar tam olarak bahsettiğiniz gibi piyasa şuanda